Primátor Jiránek: Stavba nového mostu by měla trvat jednu sezónu

17.03.2019 14:01

Havarijní stav vedl k uzavření mostu v Kročehlavské ulici. Bude zbourán a postaví se nový.

Primátor Jiránek: Stavba nového mostu by měla trvat jednu sezónu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Dan Jiránek

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) rozhodlo o demolici kladenského mostu na silnici I/61 v ulici Kročehlavská, který spravuje. Dnes byl zcela uzavřen a bude zbourán. Po novém mostě by řidiči měli jezdit do konce tohoto roku. Most se měl řešit už loni na podzim, to se ale kvůli minulému vedení radnice nestalo.

„Jsme rádi, že se havarijní stav mostu konečně řeší, tady jednoznačně platí:´Čím dřív, tím lépe´. Pro lidi je naprosto zásadní jezdit po bezpečných komunikacích a vědět, že most vydrží,“ říká primátor statutárního města Kladno Dan Jiránek a dodává: „Stavba nového mostu má trvat jednu sezónu.“

„Most spravuje ŘSD, který řeší i vše potřebné ohledně stavby a souvisejících uzavírek. Magistrát s koordinací dopravních staveb a rekonstrukcí samozřejmě pomáhá, mimo jiné se snažíme zvýšit informovanost občanů,“  říká radní pro rozvoj a územní plánování statutárního města Kladno Lukáš Hanes.

Na webu tak jsou mimo jiné zveřejněny objízdné trasy. Současně s mostem v Kročehlavské ulici se budou opravovat i dříve málo řešené krajské silnice Milady Horákové a Generála Klapálka, což znamená další zkoušku trpělivosti řidičů.

Navíc v horizontu několika let Kladno čeká i přestavba Sítenského mostu, tedy jedné z nejviditelnějších staveb ve městě. Stávající most má totiž odhadovanou životnost zhruba 5 let. Protože je nutné, aby stavba byla nejen funkční, ale také architektonicky kvalitní, nová podoba mostu má vzejít z architektonické soutěže. Nyní se připravuje zadání, soutěž jako taková by měla být vypsána před začátkem letošních prázdnin.

Magistrát Kladna o stavbách a uzavírkách informuje na webu i faceboooku a také organizuje pravidelná Setkání s občany. Přehled těch, které se plánují v současné době, je k dispozici na tomto místě.

Podrobnosti o přestavbě a objízdných trasách najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…