Primátor Jura: Biokoridor Hloučela získá svůj Dlouhodobý pěstební plán

28.04.2022 4:33

Zelený biokoridor je častým místem relaxu obyvatel Prostějova i jeho návštěvníků. Jako takový vyžaduje neustálou pozornost ze strany vedení města. Nyní je zde pěstební plán, který pomůže v péči o tuto lokalitu.

Primátor Jura: Biokoridor Hloučela získá svůj Dlouhodobý pěstební plán
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

Jde o odborný nástroj pro plánování, řízení a evidenci pěstebních zásahů, kterými se naplní dlouhodobé porostní ekologicko-stabilizační cíle biokoridoru. 

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

„Hloučela tvoří zelené plíce našeho města. Chceme ji dlouhodobě rozvíjet jako skvělé místo k relaxaci a pobytu v přírodě,“ uvedl primátor František Jura.

Součástí Pěstebního plánu bude mapa, kde dojde k rozlišení jednotlivých porostních celků a skupin. Budou v ní zachyceny také hlavní pěšiny a technické prvky, které jsou důležité pro orientaci v terénu. Chybět nebude ani popis stavu a krátkodobý i dlouhodobý pěstební plán.

„Získáme potřebnou technickou součinnost - například výběr ploch pro roční plán, vyznačení prací v terénu, plánovací kalkulaci a podobně. Budeme tak v potřebném časovém předstihu moci plánovat a realizovat konkrétní probírky, kácení, výsadby a další podpůrné činnosti pro zlepšení ekologického stavu porostů. Dlouhodobý pěstební plán bude zpracován na deset let s podrobnějším upřesněním na dobu pěti let,“ vyjmenovala náměstkyně primátora pro životní prostředí Milada Sokolová.

Podle rozhodnutí radních se o zpracování pěstebního plánu biokoridoru Hloučela postará autorizovaný krajinářský architekt Ing. Petr Ondruška z Krnova. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 250 tisíc korun (bez DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…