Primátor Jura: Rekonstrukce Kulturního a společenského centra v Prostějově jde kupředu

20.08.2021 21:29

Rada města Prostějova na svém jednání rozhodovala o zahájení zadávacího řízení nadlimitní veřejné zakázky na projektovou dokumentaci pro rekonstrukci Kulturního a společenského centra v Prostějově.

Primátor Jura: Rekonstrukce Kulturního a společenského centra v Prostějově jde kupředu
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

Společenské centrum se tak postupně posunuje blíže ke své obnově.

Anketa

Považujete afghánskou misi (2001-2021) za úspěch Západu?

1%
98%
hlasovalo: 19279 lidí

„Jde o to, aby naše kulturní centrum odpovídalo své době, abychom připravili důstojný kulturně společenský stánek, na který budeme pyšní a kam lidé budou rádi chodit,“ uvedl primátor František Jura.   

Jedním ze zahajovacích kroků vedoucích k rekonstrukci centra je zmíněná veřejná zakázka, kterou se rozumí zejména zpracování a předání projektové dokumentace pro realizaci rekonstrukce budovy (ve stupni pro společné územní rozhodnutí), stavební povolení a zpracování vizualizace vnějšího vzhledu budovy, zajištění inženýrské činnosti a dále zpracování dokumentace pro provedení stavby, spolu s vizualizací interiéru a analýzou nákladů na provoz centra po rekonstrukci. 

„Nabídky budou pochopitelně hodnoceny na základě ekonomické výhodnosti. Při výběru bude rozhodující funkčnost a cena. Celková předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 8,5 milionu korun (bez DPH). Projektová dokumentace by měla být připravena v termínu do 30. 6. 2022. Do návrhu rozpočtu na rok 2022 pak bude pro financování navržena částka dle výsledku zadávacího řízení. Nyní tedy proběhne zmíněné výběrové řízení na zhotovitele projektové dokumentace, následně pak další řízení již na zhotovitele stavby,“ doplnil primátor František Jura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…