Primátor Kroupa: Jablonec bude součástí DSOJ i po roce 2021

22.06.2019 11:17

Zastupitelstvo města Jablonec nad Nisou schválilo Memorandum o pokračování spolupráce při zajišťování dopravní obslužnosti veřejnou dopravou v územních obvodech členských obcí Dopravního sdružení obcí Jablonecka (DSOJ).

Primátor Kroupa: Jablonec bude součástí DSOJ i po roce 2021
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Jablonce nad Nisou Milan Kroupa (ANO)

Aktuálně zajišťuje autobusovou městskou hromadnou dopravu na Jablonecku společnost BusLine MHD Jablonecko (dříve BusLine LK). Smlouva končí k 31. lednu 2021. „Schválení memoranda v praxi znamená, že Jablonec bude další postup při zajišťování MHD v Jablonci opět řešit v rámci DSOJ. Nehledě na to, zdali dopravce, který bude zajišťovat MHD na Jablonecku od února 2021, vzejde z nabídkového řízení, bude to vnitřní dopravce nebo zvolíme úplně jiný model,“ upřesňuje primátor Jablonce nad Nisou Milan Kroupa.

„Díky sdružení, které funguje téměř 24 let, je městská autobusová doprava dostupná, bezpečná a komfortní nejen v samotném Jablonci, ale i v okolních obcích,“ doplňuje ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar a dodává: „Jablonecká městská hromadná autobusová doprava patří svým rozsahem v porovnání s městy do 50 tisíc obyvatel v České republice ke špičce. V pracovní dny jezdí více než 700 spojů a autobusy jsou ze 100 % bezbariérové.“

DSOJ bylo založeno 17. 10. 1995 jako dobrovolný svazek obcí, který svým členům nabízel nadstandardní dopravní obslužnost nad rámec základního standardu zajištěného okresním úřadem. Zakládajícími členy DSOJ byly Bedřichov, Janov nad Nisou, Jablonec nad Nisou, Lučany nad Nisou, Pulečný a Rychnov u Jablonce nad Nisou. 1. 6. 2001 se stala členem Nová Ves nad Nisou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.