Primátor Macura přijal pákistánského velvyslance

20.08.2016 15:40

Na pracovní návštěvu Ostravy přijel 17. srpna velvyslanec Islámské republiky Pákistán v České republice Tajammul Altaf. Cílem jeho pobytu byla jednání s vedením společnosti Vítkovice Machinery Group. V pátek 19. srpna Jeho Excelence vykonala zdvořilostní návštěvu v Radnici města Ostravy, kde ji přijal primátor Tomáš Macura.

Primátor Macura přijal pákistánského velvyslance
Foto: Petr Kupka
Popisek: Primátor Ostravy Tomáš Macura

Jak informoval Tajammul Altaf, pro Pákistán, který má dlouhodobě velký zájem o moderní řešení a moderní technologie, jsou Vítkovice už od dob Československa tradičním a významným partnerem. Pákistánský velvyslanec hovořil také o možnostech prohloubení vzájemné spolupráce mezi Ostravou a jeho zemí, a to jak na obchodní, tak především univerzitní úrovni.

V této oblasti by zástupci jeho země rádi navázali bližší kontakty s Vysokou školou báňskou – Technickou univerzitou Ostrava, a to zejména v oblasti dobývání černého uhlí, jehož jsou v Pákistánu obrovské zásoby. Podle odhadů jde o více než 184 miliard tun.

V současné době se v Pákistánu vytěží ročně asi čtyři miliony tun, z nichž většinu spotřebují místní cihelny. Vedení země má zájem posílit využití uhlí v oblasti energetiky a vyrábět v uhelných elektrárnách levnější elektřinu, jejíž cena nepodléhá takovým výkyvům, jako cena elektřiny vyráběné na bázi zemního plynu nebo ropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…