Primátor Svoboda: Vánoční trhy na Mariánském náměstí potrvají až do 6. ledna

01.12.2023 20:07 | Tisková zpráva

V pátek 1. prosince 2023 byly opět po roce za účasti představitelů hlavního města zahájeny vánoční trhy na Mariánském náměstí v Praze 1. V 17:00 hodin byl také slavnostně rozsvícen vánoční strom v barvách hlavního města.

Primátor Svoboda: Vánoční trhy na Mariánském náměstí potrvají až do 6. ledna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

O tomto víkendu je připraven pro veřejnost mimo jiné speciální program, a to vždy od 14:00 do 19:00 hodin. Trhy zde budou až do 6. ledna 2024, stánky budou otevřeny každý den od 11:00 do 19:00 hodin.

I letos Mariánské náměstí zkrášlují vánoční trhy a smrk ozdobený v barvách hlavního města, tedy červenými a zlatými koulemi. V dopoledních hodinách byly ze strany představitelů hlavního města, dětí z MŠ Rohožník a žáků Školy Jaroslava Ježka trhy zahájeny. Startu trhů se zúčastnila náměstkyně primátora hl. m. Prahy Alexandra Udženija, dále radní hl. m. Prahy Michal Hroza a radní hl. m. Prahy Antonín Klecanda.

„Vánoční trhy a strom k Praze patří už léta. Zvu všechny obyvatele hlavního města i návštěvníky metropole, aby se zde na Mariánském náměstí v čase celoročního shonu zastavili a užili si okamžiků klidu a pohody,“ uvádí primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda.

Na náměstí jsou opět prodejní stánky s typickým vánočním sortimentem a občerstvením. V Ježíškově nebeské kanceláři si děti také mohou napsat svá vánoční přání a novinkou je fotopoint v podobě andělských křídel a světelná výzdoba budovy Nové radnice. Nebude chybět ani doprovodný program v následujících víkendech nebo například v úterý 5. prosince, kdy se uskuteční Mikulášská nadílka. Detaily jsou k dispozici na stránkách ZDE.

Stánky budou otevřeny každý den od 11:00 do 19:00 hodin, a to až do 6. ledna 2024. Ve stáncích si mohou lidé pořídit originální dárky či typicky vánoční sortiment. Jako každý rok zde působí prodejci z řad příspěvkových a neziskových organizací a chráněných dílen nabízející originální předměty s příběhem. Prodej občerstvení bude zajišťovat Potravinová banka pro Prahu a Středočeský kraj.

Slavnostní rozsvícení stromu se uskutečnilo v pátek 1. prosince v 17:00 hodin. Rozsvícení stromu se zúčastnili primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda, náměstkyně primátora hl. m. Prahy Alexandra Udženija a radní hl. m. Prahy Michal Hroza. Přizvány byly také pražské pěstounské rodiny.

„Vánoční strom s námi rozsvítily také pěstounské rodiny, pro které máme připraveny i malé dárky. Advent je o naději, lásce a radostném očekávání. Naději potřebujeme všichni, ale děti, které nemůžou být z jakéhokoliv důvodů se svou biologickou rodinou a které za sebou mají často smutné příběhy, ty ji potřebují dvojnásob. Proto jsem moc ráda, že právě ony s námi rozsvítí stromeček a doufám, že si celou akci na Mariánském náměstí opravdu užijí,“ říká náměstkyně primátora pro sociální věci a zdravotnictví Alexandra Udženija.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hilšer: Žádná kvalitní kandidátka na eurokomisařku nebyla

6:14 Senátor Hilšer: Žádná kvalitní kandidátka na eurokomisařku nebyla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postu eurokomisaře.