Primátor Thoma: Máj pohlídá více policistů, slíbil ministr

24.07.2013 11:04

České Budějovice dnes navštívil nový ministr vnitra Martin Pecina spolu s policejním prezidentem Martinem Červíčkem. S jihočeským krajským ředitelem Policie ČR Radomírem Heřmanem a primátorem Jurajem Thomou a náměstkem Petrem Podholou jednal i o situaci na Máji.

Primátor Thoma: Máj pohlídá více policistů, slíbil ministr
Foto: archiv
Popisek: Primátor Českých Budějovic a lídr HOPB Juraj Thoma

Ministr i zástupci Policie ČR přislíbili, že bezpečnost v problémových lokalitách posílí kromě strážníků městské policie i více hlídek Policie ČR. Dále budou na Máji pomáhat tzv. asistenti prevence kriminality, kteří se osvědčili v jiných regionech, ale v Českých Budějovicích dosud nepůsobili. Mělo by se jednat o čtyři lidi přímo z Máje, kteří budou schopni být pro ostatní autoritou.

Ke zlepšení situace na Máji přispějí i opatření, jež chystá město. "Budeme jednat o doprovodných sociálních programech – opatřeních, která by měla na sídliště přivést lidi z administrativy, kteří budou schopni a ochotni lidem, kteří mají problém či handicap, radit. Bude tam detašované pracoviště radnice, bude tam mobilní služebna městské policie," uvedl primátor Juraj Thoma na tiskové konferenci po jednání s ministrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.