Primátor Žbánek: Cyklotrasa rekonstrukci už nutně potřebovala

17.03.2021 9:15

Lesní cestu U Hájenky a dva mosty v Litovelském Pomoraví promění velké opravy. Radní už vybrali dodavatelskou firmu. Stavět se může začít už letos v létě.

Primátor Žbánek: Cyklotrasa rekonstrukci už nutně potřebovala
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

„Předmětem veřejné zakázky je oprava druhé části lesní cesty U Hájenky, která navazuje na úsek, rekonstruovaný v roce 2019. Kromě opravy samotné cesty, vybudování sjezdů na ostatní lesní komunikace a propustků pro odvod vody, bude zahrnovat i opravu dvou mostů v této trase,“ popsal stavební práce investiční náměstek primátora Martin Major.

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí

Rekonstrukce 750 metrů dlouhého úseku od Mostu přes Cholinku až po Loveckou chatu přijde na 8 milionů korun.

„Po dokončení bude mít komunikace kompletně nový asfaltobetonový povrch a dostane nové konstrukční vrstvy a stabilní podloží, což je podstatné jak pro hospodaření, tak  zejména pro pohyb těžké techniky v listnatých porostech, kde se potýkáme s nekrózou jasanů,“ objasnil ředitel Lesů města Olomouce David Janásek.. K zajištění předepsané únosnosti budou proto sloužit i monolitické 3D geomříže s výztužnou funkcí. „Po tomto úseku lesní cesty je vyznačena také cyklotrasa a je tak hojně využívána návštěvníky lesa i ke sportovním a volnočasovým aktivitám. Rekonstrukci už nutně potřebovala,“ vyzdvihl primátor Mirek Žbánek.

Lesní cesta U Hájenky se nachází v CHKO Litovelské Pomoraví v katastrálním území obce Horka nad Moravou. Protože se stavební práce budou odehrávat v CHKO Litovelské Pomoraví, kde městské lesy na svém majetku hospodaří, musí stavební firma dodržet podmínky stanovené Správou CHKO. „Realizace je možná v období od poloviny letošního července do konce února následujícího roku, s výjimkou realizace prací na spodní části nosné mostní konstrukce u mostu přes Cholinku, která je možná pouze v období od září do konce února,“ vysvětlil náměstek Major.

Rekonstrukci 800 metrů dlouhého úseku první části lesní cesty U Hájenky od Tří mostů až po Loveckou chatu se městu podařilo dokončit v roce 2019. Ve stejném roce prošel opravou i téměř dvoukilometrový úsek lesní cesty Huzovská a další vekou investicí byla kompletní rekonstrukce mostu u obce Březové. Veškeré investice do majetku v městských lesích probíhají průběžně na základě pasportu lesních cest a mostních objektů. Podle něj se stanovují priority na další období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…