Primátorka Koubová: Na magistrátu jsme otevřeli dětský herní koutek

31.07.2020 17:36

Lidé mohou při návštěvě úřadu nechat děti v nově zřízeném dětském koutku. Jeho součástí jsou i výtvarné potřeby, jihlavské omalovánky a spousty herních prvků.

Primátorka Koubová: Na magistrátu jsme otevřeli dětský herní koutek
Foto: Fórum Jihlava
Popisek: Karolína Koubová

Úprava dětského koutku začala na jaře 2020 na základě architektonické studie Ing. arch. Markéty Beránkové. Zpracování studie a konečná podoba dětského koutku byla průběžně konzultována s p. primátorkou. O malbu reliéfu panoramatu města Jihlavy se postaral akad. mal. Pavel Procházka, který se podílel i na rekonstrukci štukových výzdob v malé i velké obřadní síni radnice.

„Nejprve bylo potřeba odstranit starou konstrukci, která měla původně sloužit jako vývěsní tabule. Poté jsme prostor prosvětlili novou výmalbou a výměnou osvětlení, nechali zpracovat grafickou podobu interieru a nakoupili jsme herní prvky navržené architekty,“ vyjmenovává primátorka Jihlavy Karolína Koubová (Fórum Jihlava) a doplňuje: “Koupili jsme i nový přebalovací pult a postupně vše skládali dohromady jako puzzle.“

V dětském koutku najdou děti i malířské potřeby pro malé umělce včetně omalovánek s jihlavskou tématikou. Celkové náklady na úpravu dětského koutku činily 97 tis. Kč bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…