Pro Prahu: Petr Dimun se dopustil podvodu. Prodal námět loga našeho politického hnutí dvakrát

20.08.2014 16:44

Politické hnutí Pro Prahu bylo včera médii informováno o tom, že PR agentura SPIN PR, s.r.o, bývalého poradce Jiřího Paroubka Petra Dimuna, která se podílela v roce 2013 na vzniku ideového konceptu (námětu) loga Pro Prahu, odprodala původní ideový koncept jinému politickému subjektu. A to přes to, že mezi oběma stranami existuje dohoda o ceně za návrh, kterou sám Petr Dimun politickému hnutí Pro Prahu předložil.

Pro Prahu: Petr Dimun se dopustil podvodu. Prodal námět loga našeho politického hnutí dvakrát
Foto: PRO PRAHU
Popisek: PRO PRAHU

„S Petrem Dimunem a jeho agenturou jsme se před časem dohodli na ceně za návrh ideového konceptu (námětu) loga. Nyní se od médií dozvídáme, že se osobně Petr Dimun i přes naší dohodu pokusil námět loga předat jinému politickému subjektu. Takové jednání považujeme za krajně neseriózní. Naši právníci aktuální řeší, zda nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu podvodu,“ popsal celou situaci Zbyněk Passer, volební lídr politického hnutí Pro Prahu.

Politické hnutí Pro Prahu totiž mělo s Dimunovou firmou, za kterou on vždy osobně jednal, domluvenou cenu za ideový koncept neboli námět loga včetně příslušné smlouvy. Existenci dohody potvrzuje také e-mailová korespondence mezi vedením našeho hnutí, agenturou naše hnutí zastupující a Petrem Dimunem a jeho spolupracovníky z agentury SPIN PR, s.r.o.. Jsme připraveni poskytnout médiím například e-mailovou korespondenci, která dokládá existenci dohody s Petrem Dimunem.

„Petr Dimun se buď snažil našemu hnutí prodat námět na logo nebo ideový koncept koncept loga, které již předtím prodal jinému politickému hnutí nebo se jinému subjektu pokusil prodat práva k ideovému konceptu loga, která nevlastní a vlastnit nemůže. Výše popsané jednání považujeme ze strany Petra Dimuna za podvodné a proto také zvažujeme podání předběžného opatření s cílem zakázat nakládání s naším současným logem jiným politickým či jakýmkoliv jiným subjektem,“ sdělila Petra Venturová, předsedkyně hnutí Pro Prahu. Právě proti takovým praktikám, ať už se objeví kdekoliv, chce naše politické hnutí Pro Prahu bojovat,” dodala Venturová.

“Chci věřit, že celá věc je jen Dimunův neobratný pokus o podvůdek a není účelově politicky motivovaná snahou parazitovat na našem dobrém jménu a úspěšné volební kampani,” dodal Passer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PRO PRAHU

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.