Procházka (ANO): Město poskytne tři dobrovolníky na službu lidem v nouzi

20.03.2020 10:45

Městský obvod Plzeň 3 se připojuje k iniciativě města a poskytne tři dobrovolníky na službu lidem v nouzi

Procházka (ANO): Město poskytne tři dobrovolníky na službu lidem v nouzi
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Město Plzeň zřídilo v souvislosti s epidemií koronaviru novou službu, která je určena potřebným seniorům, rodičům samoživitelům a lidem v opravdu krizové situaci. V úterý 17. března 2020 v 8 hodin ráno začalo fungovat Kontaktní centrum pro osoby v nouzi. Lidé se do něj dovolají vytočením telefonního čísla 378 032 222. Jejich hovor přijmou pracovníci centra, zjistí, co dotyčný potřebuje i jak je pomoc akutní. Lidé v nouzi mohou žádat o zajištění nákupu, vyzvednutí léků, vyvenčení pejska a podobně. Úkolu se pak ujme zaregistrovaný a proškolený dobrovolník. Služba je dostupná od pondělí do pátku v čase od 8 do 18 hodin. Centrum může přijmout až pět hovorů současně. Dobrovolníky koordinuje TOTEM, z. s.

Město Plzeň také připravilo pro občany formulář na svém webu, pomocí kterého se mohou obracet na město se svými dotazy a podněty k situaci v Plzni v souvislosti s epidemií Covid-19, nebo pokud potřebují pomoc či ji chtějí nabídnout. 

„V této krizové situaci oceňujeme jednotný postup města Plzně a náš obvod se k němu v rámci svých sil připojuje“, informuje David Procházka, starosta třetího plzeňského obvodu. „V případě potřeby je obvod připraven poskytnout jak pracovníky na výše uvedené infolince, tak dobrovolníky s úřadovými automobily, kteří budou připraveni v rámci obvodu pomoci lidem, kteří se v této krizové době ocitli v nouzi“, dodává David Procházka.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.