Procházka (ANO): Nové hřiště na Borech si užijí zejména nejmenší děti

29.03.2023 21:24

Houpačky, klouzačka, pružina i lezecká stěna nebo prvky procvičující motoriku a fantazii jsou součástí zbrusu nového hřiště, které bylo tento týden slavnostně otevřené na Borech. Konktrétně se nachází v Šimerově ulici a nahradilo původní, již opotřebovanou pyramidu.

Procházka (ANO): Nové hřiště na Borech si užijí zejména nejmenší děti
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Na tomto místě stála pyramida, která už měla svá nejlepší léta, jak se říká, za sebou. I z bezpečnostních důvodů jsme ji proto odstranili a nahradili prvky novými. Ty jsou určené pro nejmenší děti do předškolního věku,“ uvádí starosta MO Plzeň 3 David Procházka. 

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26158 lidí

Nové hřiště vyšlo obvod na téměř půl milionu korun. Je kvalitní, certifikované a zcela bezpečné. „To jako otec malého dítěte sám oceňuji nejvíc. Jsem rád, že vedle houpačky pro už trošku šikovnější předškoláčky, se může zhoupnout třeba roční batole,“ říká 1. místostarosta Pavel Šrámek.

Třetí městský obvod právě na Borech zkouší nový koncept rozmístění dětských hřišť tak, aby vyhovoval všem věkovým skupinám. „Když má například maminka dvě děti s přiměřeným věkovým odstupem, může si její menší ratolest pohrát na hřišti před školkou, v blízkosti Šimerovy ulice je totiž 55. Mateřská škola. A pak, když děti povyrostou, pohrají si zase na větších prvcích v blízkosti škol Šedivka a Růžovka,“ popisuje starosta. Tam obvod v minulém roce instaloval nový herní prvek Letadlo, který ocení i žáci druhého stupně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…