Prokop (ANO): Chybí předmět i jasný termín, nechybí ale ambiciózní hesla

10.05.2022 9:09 | Tisková zpráva

Pražští radní opět bez diskuze a jednohlasně schválili Smlouvu o zajištění služeb kompetenčního centra digitalizace procesů, agend a jejich robotizace. Název zní honosně a na první pohled by si čtenář mohl říct: To je dobře, zase budeme o něco modernější město.

Prokop (ANO): Chybí předmět i jasný termín, nechybí ale ambiciózní hesla
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO

Při hlubším zkoumání a znalosti problematiky však přijdete na to, že není vůbec jasné, co navrhované centrum má dělat a de facto se jedná pouze o vyvedení provozních prostředků do OICT.

Ve smlouvě chybí předmět i jasný termín. Nechybí ale ambiciózní hesla, že základním cílem je zajistit provozní a rozvojové potřeby HMP atd. Co to ale v praxi má znamenat?

Celý navržený tisk, který radní schválili, je z mého pohledu povrchní a k ničemu nezavazující, motá páté přes deváté. Ve výsledku to bude Pražany hodně stát, ale nic z toho nevznikne.

Téma robotizace a digitalizace jsou obecné floskule pro velmi široké spektrum plnění. Navíc nevíme, zda Operátor ICT má k tomuto již uzavřené další smlouvy a objednávky či bude je při současné situaci na trhu vůbec schopen uzavřít?

Odstrašujícím příkladem podobného projektu je Portál Pražana, který je ve výsledku jen předraženou hračkou, kterou nikdo moc nepotřebuje ani nevyhledává. Nebo zakázka pro OICT na grantový systém pro dotace na kulturu, který nebyl v létě 2021 dodán včas a dodnes není funkční.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

9:15 SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

„Nic dlouhodobého po dnešní vládě nezůstane. Vládne proti všem, tak se dá čekat, že příští kabinet v…