Prokop (ANO): Díky dotačním penězům dojde k dalšímu rozvoji naší školy

07.02.2022 21:24

Komentář k výsledkům dnešního jednání RHMP.

Prokop (ANO): Díky dotačním penězům dojde k dalšímu rozvoji naší školy
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO

Radní hlavního města dnes kromě jiného projednali a schválili dotaci ve výši 18 milionů korun z evropských fondů na dostavbu ZŠ Chodov. 

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí
Mám z toho radost, protože o této dotaci jsem s magistrátem vyjednával ještě ve funkci místostarosty Prahy 11 a jsem velmi rád, že se tento projekt, narozdíl od řady dalších, nezastavil a díky dotačním penězům dojde k dalšímu rozvoji naší školy. Škola potřebuje ještě dodělat elektroinstalaci v původní budově, plot a sborovnu.

Další mou srdcovou záležitostí v Praze je nezisková organizace Život 90, kterou dlouhodobě osobně i finančně podporuji. Život 90 pomáhá pražským seniorům, podporuje jejich nezávislost, ale pomocnou ruku poskytuje i těm, kteří o seniory dlouhodobě pečují. Pražští radní dnes projednávali prodloužení nájemní smlouvy objektu v ulici Karolíny Světlé na Praze 1, kde organizace dlouhodobě sídlí. Je dobře, že radní smlouvu schválili a poskytli tak Životu 90 jistotu a stabilitu do dalších let.

A i když jsem jindy vůči současnému vedení Prahy velmi kritický, protože mám s nimi odlišné vnímání toho, co je pro Pražany dobré a co ne, musím tentokrát pochválit i schválený záměr obnovy veřejného osvětlení (skoro za 1 mld. Kč), jejíž součástí bude i vybudování a rozvoj infrastruktury pro nabíjení elektromobilů. Ačkoliv to tak mnohdy zvlášť v plánování dopravy nevypadá, radní tentokrát popřemýšleli a došlo jim, že když už se něco musí opravit, může se současně tato příležitost využít k tomu, aby se něco nového i vybudovalo. Možná by pan náměstek primátora Adam Scheinherr (z Praha Sobě Jana Čižinského) měl s Hřibem nechat do konce volebního období plánování dopravy kolegovi Chabrovi. Možná by to pak nebyl takový nekontrolovaný chaos.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

8:14 Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci a odvolání nominace Pavla Tuleji na post m…