Prokop (ANO): Každý by měl dělat, co ho baví, na práci rukama není nic špatného

21.08.2022 7:35

Strašně si vážím mladých lidí, kteří chtějí pracovat rukama. Je dnes takový až nesmyslný trend hnát každého do kanceláře za počítač. A ten, kdo za počítačem pracovat nechce, je k tomu někdy i společností dotlačen.

Prokop (ANO): Každý by měl dělat, co ho baví, na práci rukama není nic špatného
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop

Rodiče po dětech často vyžadují, aby vystudovaly prestižní vysoké školy, získaly tituly a pracovaly v kvádru. Trh práce je navíc zaplaven levnou (mnohdy nekvalitní) pracovní silou ze zahraničí, což leckoho od studia řemesla taky odradí.

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

Je to škoda. Vždyť bez kvalitních truhlářů, instalatérů, kuchařů nebo číšníků nemůže město fungovat. Mladí lidé, kteří mají nadání nebo zápal například pro truhlařinu, vaření nebo jiné řemeslné profese, by neměli být od jejich studia odrazováni. Každý by samozřejmě měl dělat to, co ho baví. Ať už je to ta práce v kanceláři nebo v truhlárně.

Chtěl jsem říct pouze to, že by člověk měl jít za tím, co je mu blízké, bez ohledu na to, zda je to zrovna v módě. V posledních týdnech jsem na našich akcích potkal kluky i holky, kteří šli na různá učiliště právě proto, aby mohli rukama vytvářet něco pro ostatní. Protože je to baví. A to mě moc inspirovalo. Rád bych, aby je Praha a její vláda více podporovala!

Ve spolupráci s hospodářskou komorou a firmami bychom rozhodně dokázali podpořit začínající pražské řemeslníky. Třeba tím, že jim nabídneme dočasně zvýhodněné prostory k pronájmu na sklady, truhlárny nebo podobně. Když pomůžeme k lepšímu startu a životu současným řemeslům a dokážeme tak lépe motivovat děti, aby se nebály je studovat, ulevíme i přetíženým středním školám, což je aktuálně v Praze velký problém.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ondřej Prokop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…