Prokop (ANO): Nekoncepční zpoplatnění tranzitu městskými částmi jsme zablokovali

26.05.2023 18:09 | Komentář

Na jednání zastupitelstva hlavního města Prahy se nám s Patrikem Nacherem společně povedlo za hnutí ANO prosadit usnesení, regulující zpoplatňování průjezdu jednotlivými městskými částmi.

Prokop (ANO): Nekoncepční zpoplatnění tranzitu městskými částmi jsme zablokovali
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

Nové pravidlo tak nyní říká, že každá městská část, která uvažuje zavést mýtné pro tranzitní dopravu, musí tento záměr nejdříve projednat s okolními městskými částmi, které by takový krok významně ovlivnil.

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33704 lidí

Považuji to za nutné opatření, které zabrání dalším zbytečným dopravním komplikacím a chaosu, který by mohlo vyvolat nesystémové rozhodnutí ze strany jen jediné části hlavního města. Problematickou situaci dopravně vytížených částí Prahy (v tomto případě konkrétně Prahy 1) samozřejmě vnímám a naprosto chápu, je třeba ji řešit, ale rozhodnutí takového významu je především zapotřebí organizovat a koncepčně plánovat na úrovni celého hlavního města.

Věřím, že toto usnesení nezabrání Praze 1 efektivně řešit tento problém a v tu samou chvíli dá prostor vyjádřit se k situaci i okolním MČ. Zároveň je ale třeba myslet na to, že toto usnesení není samo o sobě všelék a bude především na radních a Radě hl.m.Prahy, aby problém uchopila do hloubky a zavedla skutečně systémové řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.