Prokop (ANO): O mé nové knize k bytové krizi

11.08.2022 7:33

Milí čtenáři, dnešní bytové okénko je pro mě tak trochu slavnostní. Rád bych vám v něm totiž představil novinku, kterou jsem sliboval před začátkem letních prázdnin.

Prokop (ANO): O mé nové knize k bytové krizi
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop

Čím déle se zabývám problémy, které Praha řeší (a že jich opravdu není málo), a čím více se zajímám o rozdíly mezi ní a ostatními metropolemi, tím silněji si uvědomuji, jak důležité je mít dlouhodobou a jasnou vizi, jakým směrem se rozvoj města bude ubírat. A právě ta, jak se domnívám, Praze citelně chybí.

Představu, jak má město vypadat, aby se v něm jeho obyvatelům dobře žilo a návštěvníci se do něj rádi vraceli, nicméně nelze řídit shora. Musí vycházet z široké, celospolečenské diskuse, v které zazní slovo odborníků, zástupců státních institucí, soukromé sféry, ale také hlas samotných Pražanů.

V rámci působení v komunální politice jsem se setkal se spoustou zajímavých osobností, kteří mají do diskuse o budoucnosti Prahy čím přispět. Před časem mě proto napadlo, že bych některé z nich mohl vyzpovídat a jejich názory na rozvoj města uceleně zprostředkovat nejširší veřejnosti.Výsledkem je kniha rozhovorů s devíti inspirativními lidmi o tom, co Prahu trápí a jak jí dát podobu, jakou si zaslouží.

Publikace je samozřejmě zdarma a rád věnuji výtisk každému, komu není osud našeho hlavního města lhostejný. Nechte si ji zaslat zdarma poštou nebo si stáhněte elektronicky ZDE.

Přeji vám příjemné prožití zbývajících letních týdnů!

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ondřej Prokop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě