Prokop (ANO): Praha podporuje zachování a rekonstrukci železničního mostu na Výtoni

23.03.2023 22:21 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo se shoduje. Hlavní město Praha podporuje zachování a rekonstrukci železničního mostu na Výtoni. Jsem nadšený, že jsme napříč zastupitelskými kluby našli shodu názorů a že jsme společně proti jeho zbourání, jak plánovalo ministerstvo.

Prokop (ANO): Praha podporuje zachování a rekonstrukci železničního mostu na Výtoni
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

S kolegy jsme se shodli, že most na Výtoni patří k důležitým a významným technickým i kulturním památkám, které je potřeba zachovávat. Nadále v této záležitosti tak za hlavní město budeme postupovat jednotně.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí

Konečné rozhodnutí bohužel nevydává Praha. Závěrečný rozsudek musí vynést Ministerstvo dopravy a Správa železnic. Hlavní město dnes svým usnesením může ministerstvo pouze požádat o alternativní řešení, než je nesmyslné zbourání. Věřím ale, že naše žádost bude vyslyšena. Já a moji kolegové nejsme zdaleka jediní, kdo za železniční most bojuje. Jak už jsem tu psal vícekrát, stojí za ním i odborná veřejnost a tisíce občanů, kteří podepsali petici.

Pokud nás ministerstvo vyslyší, bude následující postup asi následovný. Železniční most bude nejen rekonstruován, aby vydržel řadu dalších let, ale bude také rozšířen o třetí kolej, aby se zvýšila jeho dopravní kapacita. K rozšíření by došlo s využitím moderních technologií tak, aby byla maximálně zachována jeho historická podoba. Zejména jeho oblouková nýtovaná konstrukce přes Vltavu, která nyní už patří k symbolům této části Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…