Račok (SPD): Policie a armáda - záruka bezpečnosti státu. Nepodceňujme to

26.03.2020 22:41

Problém, se kterým se potýkáme, se jmenuje korupce, bratříčkování, kdy do různých společenských pozic jsou nominování nekompetentní a nevzdělaní lidé.

Račok (SPD): Policie a armáda - záruka bezpečnosti státu. Nepodceňujme to
Foto: redakce
Popisek: Ladislav Račok

Ale o tom jsem již napsal mnoho řádků. Tento stav dovolil špatný a nezdravý systém, špatné normy a špatné morální hodnoty. Věřím, že nastala doba, která toto změní. Nepůjde to asi tak rychle, chobotnice, která ovládla státní a veřejný sektor, se nebude chtít jen tak vzdát. Je silná, mocná a nezná slitování. Vždyť jenom oficiální stanovisko mezinárodních organizací hovoří o částce jeden a půl biliónů korun, které byli do roku 2010 rozkradeny na předražených zakázkách, pochybných výběrových řízeních a zakázkách, které ani neprošli potřebným výběrem. Všechny tyto metody a formy zlatokopectví, tunelářství, zlodějen za bílého dne nejenom že snížili prestiž České republiky u zahraničních investorů, ale především ohrozili stabilitu a bezpečnost státu, jeho nezávislost a svrchovanost.

 

Toto jsem uveřejnil uvedeného dne. Týkalo se to problematiky Šluknovského výběžku. Dnes je situace jiná, přesto se v něčem podobá.

 

Stát potřebuje profesionální armádu, moderní policii a hasičský bor

 

Ale pojďme k jádru věci. Pokud naši generálové armády České republiky dostanou pokyn, aby našli zdroje ke snížení ve svém rozpočtu, ano to dokáží. Jsou to vojáci, a disciplína je jim vlastní. To samé se týče policie České republiky a Hasičského sboru. Otázka ovšem zní za jakou cenu. Snižování finančního rozpočtu pro armádu a policii České republiky a Hasičského sboru České republiky je špatný krokem. Vede k mnohým negativním jevům, které jsme mohli spatřit na poslední vojenské přehlídce. Z té mi bylo doopravdy smutno.

Takže pro naše bezpečnostní sbory armádu, polici, hasiče to vidím následovně.

 

Obrana

 

Za celá léta se toho naslibovalo mnoho o tom, jak naše armáda bude moderní, boje schopná, schopná ubránit naší vlast. Dnes se dozvídáme od vzdělaných odborníků na armádu a činných velitelů to, v jakém stavu je naše armáda České republiky. Nejde o několik špičkových jednotek, které mají světovou úroveň ve výcviku, dosahu a plnění zvláštních úkolů. Když se dozvídáme o početním počtu aktivního stavu armády, tak zjistíme a zákonitě si musíme klást otázku, jak dlouho by nás naše armáda byla schopna bránit proti nepříteli. Některé analýzy uvádějí 20 až 30 dní. Takže tragédie. A v neposlední řadě je třeba otevřeně říci, že nemáme vytvořeny ani aktivní zálohy. Tímto stavem se začal stát podstatněji zabývat poslední měsíce.

Proto je nutné:

  • Stanovení mzdy s ohledem na celostátní průměr v základním tarifu podle dosaženého stupně vzdělání.
  • Stanovení pohyblivých částí mzdy podle dalších povinností – podle funkce (velitel družstva, čety, roty a postupně podle funkcí jednotlivého zařazení).
  • Stanovení platových tarifů podle odpracovaných let.
  • Uplatnit nárokované finanční krytí příslušníkům armády v případě, že budou podle potřeb převeleni k plnění úkolů / diety, příspěvky na bydlení, odlučné od rodiny, rizikové příplatky, atd./
  • Zvýšení počtu příslušníků aktivní armády na 80 – 100 tisíc mužů, podle zpracované analýzy potřebnosti armády.
  • Obnovení základní vojenské služby na dobu 30 měsíců.
  • Obnovení aktivních vojenských záloh dosahující počtu 1/3 počtu příslušníků aktivní armády.
  • Zajistit dostatečné finanční zdroje na modernizaci armády a vybavení armády, aby odpovídaly nejmodernějším požadavkům dnešní doby.
  • Obnovení záložních letišť pro potřeby armády.
  • Finanční zajištění příslušníků armády při odchodu do důchodu podle odpracovaných let v armádě.
  • Provedení finanční analýzy pronájmu bojových letadel od počátku do roku 2017, zda není výhodnější spíše tyto letadla nakoupit do majetku České republiky.

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí

Bezpečnost

Celá dlouhá léta po sametové revoluci utrpěla naše bezpečnost, kterou reprezentuje policie České republiky mnoho děr, a byla nucená sklopit svou vůli při ochraně občanů naší vlasti před různými pseudohumanistickými zásahy svojí tvář, aktivitu. Znám mnoho případu kdy příslušníci policie byli napadáni jak slovně, tak fyzicky, bylo jim vyhrožováno i jejím příbuzným různými mafiánskými gangy a seskupeními. Nechci tím říci, obzvlášť v dnešní době demokratické společnosti, aby příslušníci policie měli privilegia nad úrovní společenského řádu. Vzpomínám si jako kluk, jak se bavili chlapi, že když se servala hospoda, tak tam přišli dva policajti, a byl klid, a ten kdo nepřestal, dostal obuškem a byl klid. Žádný protokol, žádné hlášení. Dneska, když příslušník policie použije takovýto prostředek k odvrácení útoku na sebe, nebo k ochraně osob, musí psát hlášení a nevím co dál.

 

Ale pokud chceme žít my všichni v bezpečí, musí mít veškeré právní, technické prvky na co největší moderní úrovni. A nejen to, jejich počet musí odpovídat potřebám společnosti, dojezdovým časům pro vytýčený cíl zásahu, ochrany a popřípadě poskytnutí pomoci. Zároveň je zapotřebí docílit i finančního ohodnocení na takovou úroveň státních platů, zrovna tak, jak jsem již uvedl v oblasti obrany u armády. 

  • Stanovení mzdy s ohledem na celostátní průměr v základním tarifu podle dosaženého stupně vzdělání.
  • Stanovení pohyblivých částí mzdy podle dalších povinností – podle funkce/
  • a postupně podle funkcí jednotlivého zařazení /.
  • Stanovení platových tarifů podle odpracovaných let.
  • Uplatnit nárokované finanční krytí příslušníkům policie v případě, že budou podle potřeb převeleni k plnění úkolů / diety, příspěvky na bydlení, odlučné od rodiny, rizikové příplatky, atd./
  • Zvýšení počtu příslušníků policie na stav potřebný k dosažení plnění úkoly při ochraně osob, majetku 44 – 45 tisíc mužů, podle zpracované analýzy potřebnosti Prezídia policie České republiky.
  • Zajištění technického a materiálního vybavení pracovišť odpovídajícím moderním požadavkům nutných k zabezpečení plnění úkolů v dnešní době.
  • Zajistit dostatečné finanční zdroje na modernizaci a vybavení příslušníků policie, aby odpovídaly nejmodernějším požadavkům dnešní doby.
  • Obnovení detašovaných pracovišť v regionech se zvýšenou protispolečenskou činností a kriminální činností.
  • Zrušení ustanovení o přesčasové práci, kdy 150 hodin odpracovaného výkonu se příslušníkům České policie neproplácí.

Domobrana = civilní obrana

K posílení obranyschopnosti je zapotřebí uzákonit domobranu a stanovit jasně jejich úkoly, tak jak to dříve naplňovala role a úloha civilní obrany.

 

Jakýkoliv neadekvátní zásah do rozpočtového systému našich bezpečnostních složek, nejenom ubírá na jejich akce schopnosti, a tím i prestiži, ale především ohrožuje stabilitu České republiky, její nedotknutelnost, nezávislost a svrchovanost.

 

Historie nás mnohokrát poučila, že podceněním těchto pilířů státní nedotknutelnosti, svrchovanosti nás vždy stálo daleko více financí, strádání a bolesti. Jako občan této země si přeji moderní demokratickou společnost, která mi poskytne nejenom vztah k mé rodné hroudě, ale poskytne mi potřebnou ochranu práva, klidný a bezstarostný život v bezpečí pro mne, mou rodinu, mé přátelé a pro všechny občany České republiky.

Historie nás mnohokrát poučila, že demokracie musí být silná, aby ochránila sama sebe. Proto je nutné, naplnit kapitoly ministerstva obrany a vnitra do potřebné výše, aby byly profesionální, moderní a akceschopné pro ochranu občanů této země, jejich svobod a práv.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.