Rakušan (STAN): Budu vyžadovat omluvu premiéra

03.03.2020 15:02

Předseda hnutí STAN Vít Rakušan bude na začátku dnešní schůze Sněmovny žádat premiéra, aby se omluvil poslankyni Věře Kovářové za jeho neslušná vyjádření zachycená na kamerách České televize.

Rakušan (STAN): Budu vyžadovat omluvu premiéra
Foto: archiv VR
Popisek: Starosta Kolína Mgr.Vít Rakušan (Změna pro Kolín)

Andrej Babiš označil poslankyni Starostů a nezávislých za „bestii“ poté, co mu předala seznam obcí, které postrádají prostředky na kapacitu mateřských a základních škol, a učinila tak práci za vládu.

„Premiéra budu na začátku schůze důrazně žádat o omluvu za jeho chování. A to nejen veřejně, ale také z očí do očí. Domnívám se, že takové jednání vadí i lidem, kteří Babiše podporují. Chová se jako hulvát a nemá žádnou úctu k ženě, kolegyni poslankyni. Místo, aby ocenil, že odvedla velký kus práce za vládu, tak ji označuje za bestii,“ uvedl kolega Kovářové z hnutí STAN Vít Rakušan.

Předseda Starostů a nezávislých také upozornil, že takové chování není vhodné u jakéhokoli chlapa, natož u premiéra České republiky.

„Od slušného chlapa by omluva jednoznačně přijít měla. Otázkou je, zda lze Andreje Babiše vůbec označit za chlapa. Premiérovi evidentně chybí základy elementární slušnosti a respektu, které bych především u premiéra naší země očekával,“ doplnil Rakušan.

Andrej Babiš si privatizuje státní správu

Zatímco Věře Kovářové šlo o veřejný zájem, redakce Seznam zpráv zveřejnila důkazy, že premiér horuje za navýšení dotací pro soukromé firmy, které pak Agrofert hrabe plnýma rukama.

„Premiér neváhá zneužívat státní aparát a jednotlivé státní úředníky k tomu, aby řešili problémy jeho soukromých firem, které dle svých vlastních tvrzení odložil. Andrej Babiš možná neříká, že on je stát, ačkoli si to možná myslí. Ale reálnými kroky dává najevo, že „stát je Agrofert“. Celá vláda totiž neustále řeší jen Andreje Babiše, jeho problémy a jeho byznys. To je privatizace našeho státu do rukou jednoho velkého agropodniku v přímém přenosu,“ upozornil Vít Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.