Ramzer (ODS): Liberecký kraj vyšle na olympiádu dětí a mládeže téměř 250 mladých sportovců

07.02.2022 20:41

Téměř 250 mladých sportovců z Libereckého kraje zabojuje na letní olympiádě dětí a mládeže 2022

Ramzer (ODS): Liberecký kraj vyšle na olympiádu dětí a mládeže téměř 250 mladých sportovců
Foto: ODS
Popisek: Starosta Frýdlantu Dan Ramzer

Celkem 20 sportů a 73 disciplín nabídnou Hry X. letní olympiády dětí a mládeže České republiky 2022. 

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55308 lidí
Mladé sportovkyně a mladí sportovci ze všech krajů České republiky zamíří ve dnech 26. června až 1. července 2022 do Olomouckého kraje. Na olympijských hrách budou soutěžící zápolit například v atletice, cyklistice, gymnastice, fotbalu a dalších odvětvích.

„Liberecký kraj vyšle na olympiádu dětí a mládeže téměř 250 mladých sportovců. Nyní jsme zveřejnili na webových stránkách kraje nominační kritéria, podle kterých budou reprezentanti z našeho regionu vybráni. Pracovníci oddělení mládeže, sportu a zaměstnanosti, kteří mají organizaci výpravy Libereckého kraje na starost, kompletují údaje potřebné k akreditaci a řeší operativní úkoly tak, aby se sportovci i jejich doprovod na olympiádě cítili co nejpohodlněji a mohli se soustředit zejména na vlastní sportovní výkony,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „Aktuálně se koná výběrové řízení na dodavatele slavnostního sportovního oblečení, v kterém reprezentanti našeho kraje budou nastupovat při zahájení her. Pevně věřím, že si v něm budou moci převzít i celou řadu olympijských medailí.“

Informace týkající se výpravy Libereckého jsou k dispozici ZDE. Organizací olympijských her byl Českým olympijským výborem pověřen Olomoucký kraj. Olympijská vesnice vznikne ve spolupráci s Univerzitou Palackého v Olomouci v areálu jejích kolejí v centru města. Olympijský dům jako místo setkávání sportovců, medailových ceremoniálů i doprovodných programů vznikne v Pevnosti poznání.

Aktuality k hrám jako celku jsou k dispozici ZDE. Zatímco na zimních olympiádách Liberecký kraj vždy zvítězil, v letních kláních se jeho celkové pořadí mění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…