Randula (Svobodní): Klimateroristé s požehnáním úřadů opět blokovali dopravu v Brně

25.05.2023 16:21 | Zprávy

Proč Magistrát a ÚMČ nečinně přihlížejí řádění klimatických aktivistů? Proč jim Policie ČR ještě poskytuje ochranu? Proč úřady tyto akce podporují? Brněnští Svobodní s tímto postupem nesouhlasí!

Randula (Svobodní): Klimateroristé s požehnáním úřadů opět blokovali dopravu v Brně
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Jak můžete vidět na přiložené fotografii, v Brně je zcela legálně možné, aby skupina asi pětadvaceti podnebíčkářských softteroristů z hnutí Poslední Generace s požehnáním Magistrátu a ÚMČ a pod ochranou Policie zablokovala v době odpolední špičky jednu z nejdůležitějších křižovatek ve městě (Lidická - Koliště) a vzala si tak jako rukojmí tisíce řidičů, kteří potřebují místem projet. Pokud byste náhodou nepoznali, co tam dělají, tak si pořizují fotky do památníčku, zatímco Policisté hlídají, aby měli na focení klid a v pozadí hezké panorama.

eko

Pro férovost je však nutno dodat, že asi ne všichni Policisté (jak jeden z přítomných dopraváků naznačil) mají radost z toho, že musí sloužit jako ochranka těchto šílenců.

Podotýkám, že v ČR podobná shromáždění úřady nepovolují, organizátoři je pouze ohlašují, což považuji samozřejmě za naprosto správné. Úřad má však možnost tyto akce ovlivnit minimálně z hlediska místa a času konání a je až s podivem, že brněnští úředníci tohoto svého práva vůbec nevyužívají. Zřejmě jim tedy na blokování dopravy v čase největší odpolední špičky nepřijde nic problematického.

Podle zákona 84/1990 Sb. O právu shromažďovacím: Úřad může shromáždění zakázat, má-li být konáno v místě, kde by nutné omezení dopravy a zásobování bylo v závažném rozporu se zájmem obyvatelstva, lze-li bez nepřiměřených obtíží konat shromáždění jinde, aniž by se tím zmařil oznámený účel shromáždění. Úřad shromáždění zakáže též tehdy, jestliže se má konat na místě, kde by účastníkům hrozilo závažné nebezpečí pro jejich zdraví.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Jiří Randula

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.