Rázková (Změna pro Prahu 12): K útoku Tomáše Grulicha na moje dobré jméno

02.08.2015 18:17

O útoku Tomáše Grulicha na moje dobré jméno v Parlamentních listech lze říci stručně: Polopravda je horší než lež! A právě této metody autor článku pilně využívá...

Rázková (Změna pro Prahu 12): K útoku Tomáše Grulicha na moje dobré jméno
Foto: archiv starostky
Popisek: Bývalá starostka Prahy 12 Daniela Rázková (KDU-ČSL)

Toto prohlášení reaguje na vyjádření Tomáše Grulicha.

Můj pohled na vývoj Prahy 12 se snaží shodit ironizujícím, že pro mě je "vše zalité sluncem". Nezaujatý člověk by prostě konstatoval, že jsem optimistka. T. Grulich rovněž tvrdí, že jsem si "musela kopnout do místní ODS". Škoda že nedodal, že okopávání mých či obecně koaličních kotníků je neoblíbenější činností jeho kolegů z ODS i TOP 09, s kterou zde byl v minulém období u moci.

Vadí mu také, že jsem členkou jak KDU-ČSL, tak Sdružení občanů Prahy 12 i Změny pro Prahu 12... A já myslela, že je klad být aktivním občanem... T.Grulich tvrdí, že se tak můžu za někoho schovat, cokoliv blokovat, vyvolat soudní spor... Zní to hrozivě, dokud si to patřičně nepřeložíte: Totiž že společně s dalšími lidmi, kteří smýšlejí stejně jako já, se mi lépe daří prosazovat názory jiné, než má pan Grulich, potažmo ODS, která nejen v Praze 12 propadá v důvěře voličů stále níže.

Nejnebezpečnější slovní manipulací je ta ohledně napojení na okruh. Nic totiž neblokuji, jen se snažím upozorňovat na katastrofální dopady, jež by měla na životní prostředí tzv. liniová varianta. Tenhle tah by zamořil jak Komořany, tak i Modřany. Velkou překážkou jsou překročené hlukové limity ze stávajících komunikací. A protože si totéž myslí řada lidí, jež vlastní dotčené komořanské pozemky, je v té věci veden již déle než čtyři roky soudní spor. Nemluvě o dobré stovce nezbytných výkupů nemovitostí, které mohou realizaci této varianty odsouvat donekonečna. Ani mostní varianta není ideální, nicméně je ve všech zmíněných aspektech méně náročná a méně kontroverzní, než ta liniová - zkrátka menší zlo.

"Dostáváme se do podivné doby. Význam slov přestává platit. Když jste před lety nachytali někoho na lži a pohrozili, že to zveřejníte, z devadesáti procent se váš politický soupeř stáhl," píše v závěru svého článku Tomáš Grulich. A sám je toho se svou stranou nejlepším důkazem. Vždyť to byla právě ODS, kdo dokořán otevřel pomyslné dveře Prahy 12 většině developerů, proti nimž dnes z linií opozice plameně brojí... Zas jednou došlo na známé pravidlo, že zloděj volá:

Chyťte zloděje!

Daniela Rázková, starostka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…