Řehoř (ODS): Královéhradecký kraj zvýší transparentnost zadávání veřejných zakázek

10.09.2018 14:01

Největší investice plánované Královéhradeckým krajem pro následující čtyři roky představí radní Václav Řehoř na workshopu 13. září v budově krajského úřadu. Setkání je určeno zástupcům firem, médií a široké veřejnosti.

Řehoř (ODS): Královéhradecký kraj zvýší transparentnost zadávání veřejných zakázek
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Hlavním cílem společného setkání zástupců zadavatele s dodavateli je seznámení s plánovanými investičními akcemi kraje v následujících čtyřech letech a podání informací o procesech zadávání veřejných zakázek nebo jaká je vazba investičního zásobníku na rozpočet našeho kraje. Jsem připraven zodpovědět i případné dotazy,“ řekl radní Václav Řehoř odpovědný za oblast investic a majetku.  

V rámci workshopu radní představí tzv. „investiční zásobník“, který chce Královéhradecký kraj realizovat v letech 2019 až 2022. Jde o konkrétní Investiční projekty z oblastí dopravy, sociálních služeb, školství, zdravotnictví a dalších. Plánované investice budou nově rozděleny také podle důležitosti z hlediska nutnosti realizace stavby.

Mezi další body programu patří například připomenutí zákonných povinností, kterými se kraj, jako zadavatel, musí řídit, shrnutí nejčastějších chyb účastníků výběrových řízení, které vedou k jejich vyřazení ze soutěže a podobně.

Kraj chce touto cestou zvýšit povědomí zájemců o investicích v regionu v následujícím čtyřletém období, nastavit maximální transparentnost a zajistit tak lepší přístup veřejnosti k informacím, za jakých podmínek se tyto akce budou z veřejných peněz financovat.

Workshop se uskuteční ve čtvrtek 13. září od 9 hodin a je určen pro zástupce firem, médií i širokou veřejnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce