Richterová (Piráti): Fond prevence může poskytovat celou řadu příspěvků

26.06.2022 9:15 | Tisková zpráva

Olga Richterová, místopředsedkyně Poslanecké sněmovny za Piráty, je spoluautorkou návrhu, který sjednocuje možnosti financování prevenčních fondů u Všeobecné zdravotní pojišťovny a mezi zaměstnaneckými zdravotními pojišťovnami.

Richterová (Piráti): Fond prevence může poskytovat celou řadu příspěvků
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Olga Richterová na Primě CNN

Protože fondy prevence slouží k poskytování nejenom zdravotnických služeb s preventivním, diagnostickým nebo léčebným významem, ale mohou pokrývat i rehabilitační aktivity nebo podporu zdravého způsobu života, rozhodují se klienti pojišťoven často na základě nabídky těchto bonusů. Návrh tak výrazně rozšiřuje možnost financování fondu prevence VZP a zároveň naplňuje Programové prohlášení vlády, které počítá s podporou preventivních programů zdravotních pojišťoven.

„Umožníme výrazně navýšit fond prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny, reálně přibližně na trojnásobek. Fond může poskytovat celou řadu příspěvků na zdravý životní styl, například na sportovní kroužky pro děti. Pro zdravotně znevýhodněně to znamená i lepší příspěvky na diety, pomůcky pro diabetiky, psychosociální podporu a další, což také považuji za velmi důležité,“ uvedla Richterová.

Návrh Olgy Richterové je předkládán v rámci projednávání zákona o pojistném na veřejné zdravotní pojištění. Ten ruší navýšení plateb zdravotním pojišťovnám, protože oproti původním předpokladům nedosahuje hospodaření pojišťoven původně předpokládaného deficitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…