Richterová (Piráti): Je třeba jasně se vymezit proti zneužívání holocaustu

06.12.2021 21:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k přirovnávání koronavirových opatření k holocaustu

Richterová (Piráti): Je třeba jasně se vymezit proti zneužívání holocaustu
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Jsem přesvědčená, že je třeba jasně se vymezit proti zneužívání tragédie holocaustu a jeho symbolů ke kritice koronavirových opatření.

Tyto příměry jsou jednak naprosto nesouměřitelné, jednak vrcholně necitlivé a urážlivé vůči milionům obětí holocaustu. Nejde přece srovnávat to, že člověk má při blízkém kontaktu s ostatními lidmi nosit respirátor nebo že si nemůže dát večer pivo v hospodě, s hromadným vyvražďováním a nelidským trýzněním celého národa.

Samozřejmě, že dnešní covidová doba není snadná. Těžké to mají zdravotníci, lidé v zařízeních, kde jsou omezené návštěvy, nebo třeba rodiče dětí, které jsou opakovaně v karanténě. Těžce covid dopadl i na řadu firem. Hygienická opatření nebo očkování tu ale přece jako celek jsou proto, abychom chránili své zdraví a zdraví ostatních a dopady covidu byly co nejmenší. Můžeme se bavit o konkrétních výhradách k opatřením, ale na tom, že nikdo nechceme zbytečně nechat umírat lidi, kteří mohli žít, se, věřím, shodneme.

Anketa

Obstál Adam Vojtěch coby ministr zdravotnictví?

31%
64%
hlasovalo: 47558 lidí

Holocaust byl naopak jedním z nejtemnějších období našich moderních dějin, kdy docházelo nikoli k ochraně lidských životu, ale k masovému vraždění. Lidé páchali nelidské věci, a je správné, aby podstata tohoto období masového vraždění nebyla zastírána a vytěžována ve prospěch něčích politických cílů.

Mimochodem, právě teď stále ještě probíhá židovský Svátek světel Chanuka. Co takhle pojmout to jako příležitost a dozvědět se něco víc o židovské víře a kultuře? Protože jestli má něco v dnešní době obzvlášť smysl, tak bořit neprostupné hranice mezi tábory MY a ONI. Přeji nám všem, ať se to daří. A ať současné těžké období zvládneme, ale nepleťme si ho s dobami, které ztělesňují to nejhorší, čeho jsou lidé schopni. Takové záměny mohou být velmi nebezpečné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…