Richterová (Piráti): Prodloužení otcovské dovolené

09.07.2021 22:02

Projev na 111. schůzi Poslanecké sněmovny dne 9. 7. 2021 k návrhu poslanců Aleny Gajdůškové, Jana Chvojky, Kateřiny Valachové, Romana Sklenáka, Romana Onderky a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony

Richterová (Piráti): Prodloužení otcovské dovolené
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Já bych ráda velice stručně vystoupila s pozměňovacím návrhem, který zde předkládám i jmény paní kolegyně Kovářové, Pastuchové, Golasowské, Šafránkové a pana kolegy Válka. A jde o možnost nyní, v rámci tohoto tisku, transponovat část, významnou část směrnice Evropského parlamentu týkající se rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem, a je to velmi jednoduché. Jde o prodloužení otcovské dovolené, čili šesti týdnech po porodu možnost dobrovolná příležitost pro ty otce, kteří budou chtít, být nikoliv týden, ale dva týdny doma na sžívání rodiny a na podporu.

Takže je to návrh týkající se otcovské, aby místo jednoho týdne byla dva. Musíme to transponovat do příštího roku. Shodou okolností přesně za rok to má být účinné, a tímto bychom to mohli pohodlně stihnout. Je to také věc, která jde z nemocenského pojištění, týká se to tedy rodin, které odváděly nemocenské pojistné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu