Ropková (ČSSD): Hlavní město zná svého nejoblíbenějšího učitele

02.02.2018 15:38

Pražským Ámosem je Radka Pištorová ze Základní školy náměstí Curieových

Ropková (ČSSD): Hlavní město zná svého nejoblíbenějšího učitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

V reprezentačních prostorách Škodova paláce se včera odehrálo první regionální kolo 25. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos. Zúčastnilo se ho celkem osm nominovaných učitelů a učitelek za hlavní město a jedna pedagožka z Vejprnic na Plzeňsku. V soutěžním klání nakonec uspěla Radka Pištorová z prvního stupně Základní školy náměstí Curieových v Praze 1.

Anketu o nejoblíbenějšího učitele České republiky vyhlašuje a organizuje nevládní a nezávislé občanské sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura. Jejím posláním je především popularizace pedagogů, kteří podle hodnocení dětí, žáků a studentů významně přispívají k utváření kvalitního vztahu mezi žáky a učiteli. V regionálních kolech je úkolem tří žáků, aby zajímavým a originálním způsobem představili svou učitelku nebo svého učitele, kterého nominovali do ankety. Porota vybírá postupující do semifinále a uděluje titul Krajský Zlatý Ámos.

Svého Zlatého Ámose už zná i hlavní město Praha. Pražským Ámosem, nebo lépe Ámoskou 2018 se stala učitelka prvního stupně Radka Pištorová. „Je trpělivá, spravedlivá, laskavá, zábavná, talentovaná, skromná, nenahraditelná, empatická a sympatická – tato hezká slova o ní napsali žáci páté třídy Základní školy náměstí Curieových v Praze 1,“ uvedla radní hlavního města pro oblast školství Irena Ropková.

Společně s Radkou Pištorovou do celostátního semifinále porota poslala mladého učitele fyziky a matematiky Michala Čečáka ze Základní školy s rozšířenou výukou jazyků K Milíčovu v Praze 11 a Kateřinu Pejšovou ze Základní školy ve Vejprnicích na Plzeňsku. Do semifinále, které se bude konat 1. března v zrcadlových sálech ministerstva školství v Karmelitské ulici, musí žáci vybavit své oblíbené pedagogy třemi věcmi, které dokládají jejich vzájemný vztah.

Více informací o soutěži je možné najít ZDE nebo získat prostřednictvím emailové adresy ZDE nebo na tel. čísle 731 517 898 nebo 603 426 422.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.