Ropková (ČSSD): Na vzdělávání máme připraveno 80 milionů korun

30.08.2017 22:37

Novou výzvu č. 41 v rámci Operačního programu Praha – pól růstu ČR odsouhlasila v úterý Rada hl. m. Prahy. Tentokrát budou finanční prostředky připraveny na podporu „Posílení kapacit pro interkulturní vzdělávání“.

Ropková (ČSSD): Na vzdělávání máme připraveno 80 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Radní v rámci Operačního programu Praha – pól růstu ČR schválili během letošního roku vyhlášení již několika výzev. Šlo například o oblast inovací, sociálních služeb, zvýšení dostupnosti zařízení péče o děti a nyní přichází na řadu také podpora vzdělávání, vzdělanosti a s tím související podpora zaměstnanosti. Cílem této výzvy je podpora kurzů dalšího vzdělávání pro posílení kapacit odborníků ve vzdělávání pro usnadnění začleňování žáků s odlišným mateřským jazykem na pražských školách. Žadatelé o podporu ve výzvě č. 41 mohou podávat své žádosti od 2. 10. 2017 až do 24. 1. 2018, kdy bude příjem žádostí ukončen.

„V současné chvíli máme připraveno 80 milionů korun, které je možné využít v rámci našeho programu na velmi široké spektrum podpory vzdělávání. Jde o podporu rozvoje a realizaci vzdělávacích kurzů pro interkulturní pracovníky, komunitní tlumočníky, dvojjazyčné asistenty a nově se zaměřujeme také na specialisty pro rozvoj kompetencí pro demokratickou kulturu. Praha je světovou metropolí a tato podpora má přispět zejména na rozvoj pozitivního proinkluzivního klimatu ve všech typech vzdělávacích zařízení, které dnes zcela běžně navštěvují děti, žáci a studenti s odlišným mateřským jazykem“, uvedla radní hl. m. Prahy pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková.

O podporu, která by měla zajistit dostatečný počet kvalifikovaných specialistů, mohou ve výzvě č. 41 žádat nestátní neziskové organizace, vysoké školy, organizace zřízené a založené hl. m. Prahou a městskými částmi hl. m. Prahy, ale i mateřské, základní, střední a vyšší odborné školy uskutečňující vzdělávání na území hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…