Ropková (ČSSD): Úzká kooperace škol, jakou reprezentují pražské ZUŠ, nemá v hlavním městě srovnání

30.05.2016 17:20

Dne 1. června 2016 se na Staroměstském náměstí v Praze uskuteční druhý ročník celodenního hudebního maratonu pražských základních uměleckých škol, nad kterým převzala záštitu radní hl. m. Prahy Irena Ropková a náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek. V době od 10 do 22 hodin se v centru hlavního města představí hudební tělesa nejrůznějších velikostí, žánrového zaměření i uměleckých stylů ze ZUŠ zřizovaných hl. m. Prahou.

Ropková (ČSSD): Úzká kooperace škol, jakou reprezentují pražské ZUŠ, nemá v hlavním městě srovnání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

„Pražské základní umělecké školy každoročně společně organizují nejrůznější kulturní akce a upřednostňují tak vzájemnou spolupráci škol stejného zaměření před často zbytečnou rivalitou, která samotným žákům nic pozitivního nepřináší. Takováto úzká kooperace škol, jakou reprezentují pražské ZUŠ, nemá v hlavním městě srovnání,“uvedla radní Irena Ropková. Důkazem úzké spolupráce je mimo jiné také fakt, že pražské ZUŠ jsou jediný segment škol, který za účelem informování pražské veřejnosti provozuje i společné internetové stránky (www.nadosahruky.cz/azus).

Jarní Open Air pod názvem „Hudební maraton pražských ZUŠ“ bude zahájen v 10 hodin lidovou hudbou a tancem, na které navážou orchestry a soubory nejrůznějšího žánrového zaměření. Ve 14 hodin se uskuteční slavnostní zahájení za přítomnosti významných hostů. V odpoledních a večerních hodinách se představí vynikající žákovské Big bandy pražských ZUŠ. Mezi jednotlivými hudebními vystoupeními bude moderátor Zdeněk Vrba poskytovat posluchačům nejen informace o účinkujících a konkrétní škole, ale i informace o historii a současnosti uměleckého vzdělávání v ČR. Pro zahraniční návštěvníky centra Prahy bude konferování překládáno do anglického jazyka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.