Rosenbergová (ČSSD): Stokrát nic umořilo osla. Co ještě vydrží liberečtí zastupitelé?

27.10.2016 14:40

Kdyby někdo stavěl rodinný dům způsobem, jakým rozhoduje liberecké zastupitelstvo pod taktovkou vládnoucí koalice o osudu parčíku u Nisy, neměl by po půl roce ani základy. Neboť to, co se jeden měsíc schválí, se následně na dalším jednání zastupitelů zruší. A ani po půl roce není jasno.

Rosenbergová (ČSSD): Stokrát nic umořilo osla. Co ještě vydrží liberečtí zastupitelé?
Foto: liberec.cz
Popisek: Zastupitelka Liberce Mgr. Martina Rosenbergová, bývalá primátorka

O prodeji pozemků Libereckému kraji v ulici U Jezu budou zastupitelé na konci října jednat už počtvrté. Poprvé se jím zabývali v dubnu. Podruhé v červnu. Potřetí v září. Tehdy ujistil zastupitele primátor Batthyány (ANO), podporován zastupitelkou Tachovskou (Změna pro Liberec), že Liberecký kraj nemá se zanedbaným parčíkem u Nisy jiné plány, než jej revitalizovat. Protože si totéž přejí i zastupitelé města, schválili mezi podmínkami prodeje závazek, že park zůstane veřejně přístupný a že Liberecký kraj jako kupující zajistí jeho revitalizaci dle vzájemně odsouhlasené studie.

Mýlil by se ale každý, kdo by si myslel, že tím je prodej pozemku uzavřen. Nekonečný příběh parčíku u Nisy pokračuje. Netuším, co přesně slíbil někdo z vedení kraje zástupcům města Liberce. Krajští zastupitelé ale rozhodli, že v kupní smlouvě podmínka revitalizace parku a jeho celodenní přístupnosti nebude. Kraj si tento závazek ve smlouvě nepřeje. Proto příslušní úředníci požádali město Liberec, aby zastupitelé hlasovali o prodeji parku znovu, tentokrát bez podmínky jeho revitalizace a celodenní přístupnosti. 

Jako bychom se ocitli někde v Kocourkově. Letos uspořádal Liberecký kraj společně s městem Liberec už dvě veřejné debaty, na nichž představil budoucí podobu parku. Nyní podmínku revitalizace parku v kupní smlouvě odmítá.

Těžko předjímat, jak říjnové jednání dopadne. Zastupitelé města by ale měli hájit zájmy Liberečanů. Neměli by se rozhodovat podle toho, jak se to právě hodí Libereckému kraji. Co když má kraj s parčíkem u Nisy jiné úmysly? Například spojit plochu s přilehlým parkovištěm a postavit zde avizovaný parkovací dům?

Park ale šanci ještě má. Město Liberec nemusí přece pozemky Libereckému kraji prodat za každou cenu. Nikdo zastupitele k prodeji nenutí. Může si parčík ponechat ve svém vlastnictví a hledat vhodné dotace na jeho revitalizaci. 

Autorka je městská zastupitelka za ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…