Rozvoral (SPD): Bezpečnost našich občanů je pro nás prioritou

20.08.2019 16:47

Povinností vrcholných představitelů státu by měl být společný zájem o zajištění bezpečnosti našich občanů.

Rozvoral (SPD): Bezpečnost našich občanů je pro nás prioritou
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

V rámci zahraniční politiky, která má vliv na naši vnější i vnitřní bezpečnostní politiku, by měli prezident republiky, premiér, ministři a též poslanci a senátoři obou komor Parlamentu České republiky postupovat jednotně a vždy preferovat na prvním místě bezpečnost občanů žijících v České republice.

Hnutí SPD si stojí za tvrzením, že stát musí v otázkách bezpečnosti prosazovat takovou bezpečnostní politiku, kterou společně zastává prezident republiky, premiér vlády a její ministři. Konkrétně pak ministři obrany, vnitra a zahraničních věcí jsou ti, kteří ji prostřednictvím svých resortů aplikují v praxi. Jejich přístup by měl být vždy profesionální, hájící bezpečnost našich občanů. Strategická rozhodnutí by měla vycházet z důkladných analýz bezpečnostních hrozeb a rizik, být konzultována s odborníky zabývajícími se touto problematikou a vždy by měl být přijat takový návrh řešení, který budou všichni z výše jmenovaných respektovat. Pak už bude jen záležet na tom, jak jednotliví členové vlády dokáží své návrhy, které podléhají hlasování v Poslanecké sněmovně a Senátu PČR, před poslanci a senátory obhájit.

Naši občané svěřili ve volbách do rukou rozhodovací pravomoci nejvyšším státním představitelům, od kterých zpětně očekávají, že udělají vše pro pocit bezpečí každého občana a jeho rodinu, což je jedním ze základních atributů nezbytných pro spokojený život, naplněný poctivou prací, výchovou dětí, péčí o stárnoucí rodiče a pomocí potřebným spoluobčanům. Česká republika musí jako suverénní stát prostřednictvím svých výkonných orgánů garantovat bezpečí všem svým občanům. Tato povinnost je právně vymezena v ústavním zákoně č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, kde se stanoví, že základní povinností státu je zajištění svrchovanosti a územní celistvosti ČR, ochrana demokratických základů a ochrana životů, zdraví a majetkových hodnot.

Za největší hrozbu pro bezpečnost České republiky a stabilitu jejího politického, ekonomického a sociálního systému považujeme v současné době hrozbu masové imigrace miliónů obyvatel, jejichž kulturní, historické a sociální chování v souvislosti s netolerantní a nenávistnou islámskou ideologií je s našimi způsoby a chápání demokracie neslučitelné. Nelegální imigraci považujeme za hrozbu naší státní existence a je primární povinností státu realizovat bezpečnostní politiku vedenou s cílem tuto hrozbu co nejvíce eliminovat.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).