Rozvoral (SPD): Hnutí ANO dělá politiku dvojí tváře

30.08.2017 9:25

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) pro tento týden.

Rozvoral (SPD): Hnutí ANO dělá politiku dvojí tváře
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

1. Hnutí SPD považuje postup europoslanců z hnutí ANO, kteří podporují zavedení tlaku EU na Českou republiku, ve věci přijetí nelegálních imigrantů, za jasný důkaz dvojí tváře politiky ANO. Něco jiného se říká voličům a něco naprosto opačného politici ANO realizují v praxi. Skutečnost je jednoduchá a znamená, že hlas pro hnutí ANO je hlasem pro přijímání nelegálních imigrantů. Nic na tom nezmění ani předvolební ujišťování předsedy hnutí ANO. Ten je schopen si v rámci předvolebního boje nasadit masku bojovníka s nelegální imigrací a podporovatele přímé demokracie, jen aby obalamutil občany. Důkazy ale mluví jasně a věcně. Hnutí ANO svou vládní politikou podpořilo vyčlenění půl miliardy korun na přijímání imigrantů. Hnutí ANO nesplnilo slib voličům a nepodpořilo prosazení zákona o všeobecném referendu, přestože byl zařazen ve vládním programovém prohlášení. Politika dvojí tváře je hnutí SPD cizí. Takovou politiku odmítáme a musí jí odmítnout i voliči.

2. Předsednictvo SPD tvrdě kritizuje dotace EU na snížení produkce mléka. V tomto případě sdílíme plně postoj prezidenta republiky. Tato dotace EU přichází v době, kdy cena másla pro spotřebitele láme rekordy. Je zřejmé, co je cílem této dotační politiky. Naše země má být zbavena základních znaků ekonomické suverenity. Máme být závislí a vydíratelní. Pokud Brusel rozhodne, tak bude hrozit doslova hladem. Hnutí SPD to nedovolí, odmítáme dotační a každý jiný pokus zničit suverenitu naší země. Náš program počítá se zajištěním dostatku kvalitních českých potravin. Nebudeme se ohlížet na diktát EU.

3. Hnutí SPD odmítá pokus francouzského prezidenta Macrona rozdělit státy V4, který při své návštěvě střední Evropy nepozval na společné jednání Polsko a Maďarsko, kteří odmítají stávající migrační politiku EU. Naše hnutí SPD plně podporuje silnou pozici polské a maďarské vlády a odsuzujeme podlézání premiéra Sobotky.

4. Předsednictvo hnutí považuje vládou ohlášené mzdové navýšení za předvolební falešné sliby, jelikož vláda nemá zajištěné financování navýšení mezd v návrhu rozpočtů státu a krajů. Jde o zoufalou a opakovanou snahu zmást voliče a koupit si jeho hlas. SPD prosazuje systémové změny v české politice. Pokud prosadíme přímou volbu, odvolatelnost a přímou osobní, hmotnou a trestní odpovědnost politiků, bude to znamenat omezení moci stranických mafií, které okrádají tuto zemi a rozprodávají její bohatství. Pouze to zajistí spravedlivou mzdu lidem a podmínky pro férové podnikání.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.