Rozvoral (SPD): Navýšili jsme počet zastupitelů v komunálních volbách na více než trojnásobek

27.09.2022 12:09

Minulý pátek a sobotu proběhly tolik očekávané komunální a senátní volby v celé republice, v jejichž rámci byli zvoleni noví zastupitelé měst, městských částí a obcí. Také se volilo 27 nových senátorů v rámci prvního kola.

Rozvoral (SPD): Navýšili jsme počet zastupitelů v komunálních volbách na více než trojnásobek
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD děkuje všem voličům, kteří se voleb zúčastnili a odevzdali svůj hlas kandidátům za hnutí SPD nebo podpořili celé kandidátní listiny našeho hnutí. Velice si této důvěry vážíme a naši zvolení zastupitelé budou usilovat o prosazení volebního programu, se kterým jsme šli do těchto voleb. I když většinou skončíme v opozici, vždy budeme ve všech městech a obcích, kde budeme mít své zástupce, hájit zájmy slušných a pracujících občanů. Naši zvolení zastupitelé si váží důvěry občanů, kteří je volili, a k výkonu svého mandátu budou přistupovat se vší úctou a respektem a co nejlépe poskytovat službu občanům.

Velice také děkujeme všem našim kandidátům, členům a sympatizantům za veškerou práci ve volební kampani. Další poděkování patří všem našim podporovatelům, kteří za hnutí SPD pracovali ve volebních komisích po celé České republice.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Letošní výsledky komunálních voleb v porovnání s výsledkem v roce 2018 zaznamenaly výrazný propad počtu zastupitelských křesel ČSSD a KSČM. O počty zastupitelů přišly též všechny strany z vládnoucí pětikoalice. Naše hnutí SPD zaznamenalo v těchto volbách největší procentuální nárůst hlasů ze všech parlamentních stran, za což našim voličům velmi děkujeme. V roce 2018 jsme získali celkem 155 zastupitelských křesel, v letošních volbách jsme získali 492 mandátů, což je třikrát více než před čtyřmi lety. Naši zástupci uspěli ve volbách v Praze, ve všech krajských městech a ve většině měst, kde jsme postavili naše kandidáty. Ve Středočeském kraji budeme mít zastupitele například v Kladně, Mladé Boleslavi, Neratovicích, Příbrami, Berouně, Vlašimi, Pečkách a ve Slaném. Dále budeme mít své zástupce v obcích. Já osobně si velmi cením toho, že mě voliči v mé rodné obci Všechlapy na Nymbursku dali opětovně důvěru a zvolili mě do zastupitelstva obce.

Úspěch zaznamenala i naše kandidátka za SPD Ing. Eva Chromcová, ve volebním obvodu Karlovy Vary a to tím, že je historicky první kandidátkou hnutí SPD, která postoupila do druhého kola senátních voleb. Dosavadní senátor a místopředseda horní komory Jan Horník (STAN) neuspěl a mandát neobhájí.

Hnutí SPD bude nadále dělat politiku pro slušné a pracující občany České republiky, a to jak na té nejvyšší úrovni v rámci svého postavení opoziční strany v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, tak na té komunální úrovni. Nově zvolení zastupitelé za hnutí SPD budou ve svých městech a obcích prosazovat náš program s cílem, aby se občanům žilo lépe. Všem občanům, kteří nás podpořili v komunálních a senátních volbách, velice děkujeme.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce