Rozvoral (SPD): Nejvíce po nás budou plivat ti, kteří Tomia podrazili a kterým zůstaly zbylé miliony

14.12.2015 21:48

Projev na 1. celostátní konferenci SPD:

Rozvoral (SPD): Nejvíce po nás budou plivat ti, kteří Tomia podrazili a kterým zůstaly zbylé miliony
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Vážené dámy, vážení pánové, milí přátelé a kolegové, vážení hosté!

Mé jméno je Radek Rozvoral, jsem členem předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie, manažerem obchodní společnosti, kterou spoluvlastním a současně místostarostou obce Všechlapy u Nymburka ve středních Čechách, kde také společně s přítelkyní žiji. Dnes jsme se tu sešli, abychom veřejně představili politický program našeho hnutí, o kterém jsem přesvědčen, že osloví velké množství občanů České republiky tak, abychom byli na politické scéně co možná nejúspěšnější.

V konkurenci tolika stran a hnutí to zcela určitě nebudeme mít vůbec jednoduché a je jasné a v poslední době se to i ukazuje, že nejvíce po nás budou plivat ti, kteří Tomia podrazili a kterým zůstaly zbylé miliony na činnost ze státního rozpočtu. My máme ale vůči nim a vůči dalším politickým stranám a hnutím svou velkou výhodu a tou je osobnost Tomia Okamury, který svou nezdolnou a houževnatou prací, argumentací a nazývání věcí pravými jmény vždy oslovuje velké množství občanů a právem z něj mají ostatní politická uskupení strach a dělají vše pro to, aby ho co nejvíce oslabily. Osobnost Radima Fialy je zase zárukou velké zkušenosti v politickém prostředí se spoustou politických kontaktů na různé osobnosti, jako je např. prezident Miloš Zeman, budoucí francouzská prezidentka Marine Le Pen a další. Nemohu vynechat ani posledního z našich poslanců Jaroslava Holíka, který je zase velkým odborníkem na životní prostředí a recyklace, jehož některé práce byly přednášeny i v Bruselu.

My ostatní, kteří tady sedíme, se musíme kolem těchto osobností semknout do jednoho šiku, být stále jako jeden muž nebo jedna žena a je naší povinností pracovat na tom, aby naše názory a politická práce hájily v prvé řadě zájmy České republiky a českých občanů. Jen tak může být naše hnutí v budoucnu úspěšné. Náš vlastenecký program pro přímou demokracii, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy je koncipován tak, aby měl vždy poslední slovo občan a aby se zde nastolila opravdová demokracie, která tu v současné době chybí.

Nesmíme také zapomenout na to, abychom ctili hlavně takové hodnoty jako je svoboda, demokracie, solidarita, spravedlnost, rodina a zodpovědnost k příštím generacím. Musíme vždy a na prvním místě prosazovat zájmy České republiky a českých občanů! Všichni musíme apelovat na to, abychom měli úctu k národním symbolům, abychom si vážili své České republiky, chránili ji, řádně o ní pečovali a byli hrdi na to, že jsme Češi a že jsme se tu narodili! Musíme v lidech probudit vlastenectví, ale zároveň apelujme i na to, abychom měli úctu i ke všem ostatním národům! Musíme naše občany přesvědčovat o tom, aby byli svědomitější a odpovědnější ke své rodné zemi a tím pádem ke svým daním, které jí odvádí a kterých opravdu není málo! Je potřeba, aby si všichni uvědomovali, že naše rodná země, jsou naše daně a naopak, že naše daně jsou naše rodná země a že jen my sami musíme rozhodovat o tom, na co se naše peníze použijí! Proto musíme všechny spoluobčany přesvědčovat, aby v každých volbách vybírali vždy jen odpovědné politické zástupce, kteří budou spravovat finance nás všech s péčí řádného hospodáře a ku prospěchu občanů naší země!

Věřím, že český národ, pro který jsou asi těmi nejlepšími vlastnostmi smysl pro humor, mírumilovnost a odpor k násilí, sebere již brzy rozum do hrsti a i přičiněním nás všech tady v sále postupně přijde na to, že není dobré jen do nekonečna pasivně kritizovat vše, co je spojeno s politikou a vládnutím v naší zemi jako takovým, ale že je potřeba začít poctivě chodit k volebním urnám a tím se aktivně zapojit do veřejného života.

Na závěr nám všem přeji, abychom měli pevné zdraví, radovali se z každé minuty svého života, byli silní a hýřili optimismem, jelikož pesimismus a skepse je pouze pro slabé. Zároveň Vám všem přeji, abyste zbytek adventního času, celé vánoční svátky a vstup do roku 2016 prožili v klidu, rodinné pohodě a hlavně ve zdraví. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Válková (ANO): Chápeme, že na některé otázky nechcete odpovědi znát

20:07 Válková (ANO): Chápeme, že na některé otázky nechcete odpovědi znát

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k návrhu ústavního zákona o celostátním re…