Rozvoral (SPD): Nové vedení ČSSD ovládli bruselští přitakávači EU

04.03.2019 14:01

Na sjezdu ČSSD si jeho účastníci zvolili nové vedení. Z jeho výsledků a na základě vystoupení zvolených kandidátů bude strana ještě více prosazovat posilování Evropské unie, čímž dává našim občanům jasně najevo, čí zájmy bude hájit.

Rozvoral (SPD): Nové vedení ČSSD ovládli bruselští přitakávači EU
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

První březnový pátek a sobotu tohoto roku proběhl v Hradci Králové 41. sjezd České strany sociálně demokratické (ČSSD), který byl zároveň sjezdem volebním. Zahájený byl hymnou Evropské unie, čímž byl dán všem občanům jasný signál, čí zájmy tato probruselká partaj vlastně hájí. V této politické straně, která je známa svou nevyhraněností, jaké priority vlastně chce prosazovat a čí zájmy v politice hájit, docházelo k nejednotě a strana působila navenek spíše komicky. To se ve svém důsledku projevilo ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2017 a v komunálních a senátních volbách v minulém roce, kde tato strana v očích voličů zcela propadla. Voliči si totiž moc dobře pamatují, že za doby vládnutí ČSSD v minulém volebním období pro ně nic konkrétního neudělala. I když na základě výsledků posledních parlamentních voleb získala strana pouze 15 poslaneckých křesel, nakonec se dostala do vládní koalice s hnutím ANO Andreje Babiše. Ve vládě si nárokuje pět ministerských křesel a ovládá ta nejdůležitější ministerstva.

V úvodní řeči Jana Hamáčka zněla samá chvála, jak si ve vládě dobře stojí jejich zástupci a že naši občané kvitují, že jsou ve vládě. Neopomněl několikrát napadnout naše hnutí SPD, že šíří lži. Účastníci hradeckého sjezdu následně hlasováním podpořili, aby v novém vedení zůstali v čele ČSSD předseda Jan Hamáček a dosavadní řadový místopředseda Roman Onderka, kterého voliči zvolili statutárním místopředsedou. Naopak již do čela strany nekandidovali dosavadní místopředsedové Jaroslav Foldyna, Martin Netolický a Jana Fialová a o funkci se neucházel ani Jiří Zimola, který se pozice prvního místopředsedy sociální demokracie vzdal už na podzim minulého roku. Změny proběhly na úrovni místopředsedů, kterými se stali starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda, ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, poslanec Ondřej Veselý a ministr zahraničí Tomáš Petříček. Pozice pátého řadového místopředsedy zůstala neobsazena.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Z výsledků volebního sjezdu ČSSD lze odvodit, že záměr ovládnout vedení ČSSD těmi členy, kteří prošli školou pražských Mladých sociálních demokratů, se Janu Hamáčkovi podařil. On sám ze své pozice místopředsedy vlády a jeho straničtí kolegové zastávající ministerské posty Jana Maláčová a Tomáš Petříček tak mohou s větší razancí hájit zájmy Evropské unie, a to i na úkor našich občanů. To již v minulosti několikrát udělali, viz jejich postoje k přijímání nelegálních imigrantů. Ostatně to i ve svých vystoupeních po zvolení deklarovali – prvotní jsou pro nás zájmy Evropské unie, do které patříme. Je nám všem jasné, jak dál bude vystupovat ministr zahraničí Petříček, kterému stále radí pan Poche. Ministryně Maláčová představila dokument „Manifest ČSSD“, jehož součástí má být nový program ČSSD a vytýčené priority ČSSD. Je jen zarážející, jak najednou otočila ve vztahu k vyplácení sociálních dávek, které štědře rozdává. Najednou si přivlastnila náš negativní postoj k vyplácení sociálních dávek občanům, kteří i když mohou pracovat, tak se práci vyhýbají.

Naše hnutí SPD stojí pevně za svým programem a prosazuje politiku, která je směrována prioritně pro naše občany. To, jak vystupuje ČSSD a čí zájmy prioritně hájí, si občané umí vyhodnotit sami. Na nás se mohou na rozdíl od ČSSD spolehnout, že je nezklameme a že je nebalamutíme sliby, které se neplní. Pro SPD je Česká republika a její občané na 1. místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…