Rozvoral (SPD): Odmítáme propagaci a podporu názorů a chování ohrožující fungování rodin

10.08.2020 13:49

Pražský magistrát velkoryse poskytl dotaci milion korun na podporu propagace LGBT komunity.

Rozvoral (SPD): Odmítáme propagaci a podporu názorů a chování ohrožující fungování rodin
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Minulý týden proběhl již desátý ročník festivalu Prague Pride, zaměřený na propagaci lesbické, gay, bisexuální a transgender (LGBT) komunity, který je financovaný Evropskou unií v rámci projektu We Are Fair z programu Práva, rovnost a občanství. Jedním milionem korun ho podpořilo také vedení pražského magistrátu. 

Hnutí SPD odmítá veškerou propagaci homosexualismu, neboť se domníváme, že sexuální orientace je soukromou záležitostí každého občana. V souvislosti s homosexualistickým festivalem Prague Pride odmítáme propagaci genderové ideologie homosexualismu i to, že festival podporuje vedení hlavního města Prahy (koalice Pirátů, TOP 09, STAN a hnutí Praha sobě poslance KDU-ČSL Jana Čižinského) finančně i vyvěšením duhové vlajky. Podpora magistrátu směrem k LGBT komunitě je dlouhodobá a hlavní město Praha je tradičně jedním z největších partnerů festivalu Prague Pride. Za současného vedení magistrátu podpora ještě zesílila. Je to vidět i na stále se zvětšujícím balíku peněz, který město spolku dává. Zatímco v roce 2017 jim město dalo 242 tisíc a o rok později 388 tisíc korun, loni to už bylo 968 tisíc korun. V době koronavirové a na ní navázané ekonomické krize vedení Prahy rozhodlo, že festival Prague Pride podpoří letos částkou milionem korun. Tyto peníze by se rozhodně daly využít účelněji.

Na pražském Střeleckém ostrově dne 3. srpna večer oficiálně začal desátý ročník festivalu Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů či translidí (LGBT). Během týdne nabídl více než stovku akcí a místo tradičního průvodu Prahou v sobotu vyvrcholil plavbou lodí po Vltavě. Část akcí se také kvůli koronavirové epidemii uskutečnilo on-line. Sluníčkáři zastoupení na pražském magistrátu vyvěsili na jeho budovu duhovou vlajku a provedli duhové nasvícení Nové scény Národního divadla. Organizátoři letos počítali s účastí okolo 30 tisíc lidí.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Spolek Prague Pride je dobrovolnou, neziskovou organizací. Jejím záměrem je přispívat k prosazování tolerantní občanské společnosti, boji proti homofobii a zvýšení povědomí veřejnosti o lesbické, gay, bisexuální a transgender (LGBT) komunitě v ČR. Spolek byl založen v roce 2010 za účelem organizování lidskoprávního festivalu Prague Pride. Postupně se činnost spolku rozrostla na celoroční aktivity a jeho financování je převážně z projektu Evropské unie.

Hnutí SPD nesouhlasí s veřejnou podporou a propagací festivalu Prague Pride, zároveň ale odmítáme perzekuci LGBT komunity, jelikož sexuální orientace je věcí každého z nás. Největším nebezpečím pro komunitu těchto osob je ale v současnosti nenávistná, netolerantní, velice násilná a ženami opovrhující islámská ideologie, která prosazuje např. trest smrti za homosexualitu.

Hnutí SPD zastává názor, že základem státu je tradiční přirozená rodina, ve které táta s mámou vychovávají děti. Odmítáme propagaci a podporu názorů a chování, které ohrožují fungování rodin a výchovu dětí v rodině. Tradiční přirozená pracující rodina si od státu zasluhuje všestrannou podporu a ochranu a naše hnutí cílí ve svém programu právě na tyto rodiny. Více o našem projektu ZDE.

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.