Rozvoral (SPD): Podporujeme aktivity Viktora Orbána

07.03.2019 16:05

V zemích Evropské unie začala předvolební kampaň do Evropského parlamentu. Výsledky těchto voleb ovlivní její další směřování a priority.

Rozvoral (SPD): Podporujeme aktivity Viktora Orbána
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Maďarský premiér Viktor Orbán má jiné názory na řešení imigrační krize, což se zjevně nelíbí zastáncům povinných imigračních kvót. 

Ve všech zemích Evropské unie začala volební kampaň v souvislosti s novým složením Evropského parlamentu. Jednotliví lídři politických stran předkládají své priority, které budou chtít v Evropské unii prosadit. Maďarský premiér a zároveň předseda Maďarské občanské unie, zkráceně Fidesz, která od roku 2010 vládne maďarské politické scéně, prosazuje tvrdou reformu orgánů EU. Orbán zastává razantní přístup v řešení imigrační krize. Navrhuje, aby tuto prioritní otázku, která je velkou hrozbou pro zajištění bezpečnosti celé Evropy, řešilo nové evropské grémium složené z ministrů vnitra jednotlivých členských zemí schengenského prostoru.

Strana Fidesz v rámci své předvolební kampaně obviňuje na plakátech šéfa Evropské komise Jeana-Clauda Junckera a amerického miliardáře a filantropa maďarského původu George Sorose, že oni jsou jedni z hlavních původců neřešení imigrační krize účinnými prostředky. Ve své kampani tato strana upozorňuje na skutečnost, že oba jsou zastánci povinných imigračních kvót a všemi prostředky se snaží oslabit právo členských zemí na ochranu svých hranic. Když si dáme všechny souvislosti s imigrační politikou EU dohromady, tak je zcela jasné, že kdyby nejvyšší představitel Maďarska Viktor Orbán a především italský ministr vnitra Matteo Salvini nevzali nelegální příchod imigrantů do zemí Evropské unie do svých rukou, tak by počty nelegálních imigrantů do zemí Evropské unie byly mnohem větší. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

V současnosti je v Evropském parlamentu 750 europoslanců. Po vystoupení Velké Británie z EU se sníží jejich počet na 705. Maďarsko stejně jako Českou republiku bude nadále zastupovat 21 europoslankyň a europoslanců. Po volbách do Evropského parlamentu si nově zvolení poslanci vybírají tematické výbory, v nichž budou zasedat, a hlásí se k tzv. politickým frakcím.

Ty sdružují europoslance podle politické, nikoliv státní příslušnosti. Frakce mají podobnou strukturu jako národní politické strany, kdy v jejich čele stojí předseda (či více předsedů) a místopředsedové. Mají také svůj sekretariát. V jednacím sále Evropského parlamentu europoslanci zasedají podle jednotlivých frakcí. V současném Evropském parlamentu je osm politických frakcí. Maďarská politická strana Fidesz patří do Frakce Evropské lidové strany, která má v současné době nejvyšší zastoupení europoslanců. A právě poslanci této frakce budou na svém zasedání 20. března hlasovat o tom, zda Fidesz vyloučí ze svých řad.

Hnutí SPD podporuje aktivity Viktora Orbána a v rámci nadcházejících voleb do Evropského parlamentu bude prosazovat své kandidáty, kteří by po zvolení rozšířili frakci vlasteneckých stran „Evropa národů a svobody“, jejímiž členy jsou mimo jiné Matteo Salvini, Marine Le Pen a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…