Rozvoral (SPD): Politici nejsou nadlidé – jsou ale někteří, kteří si to o sobě myslí

28.06.2016 11:29

Ze všech stran se po Brexitu dozvídáme, že referendum o vystoupení Británie z EU rozhodli hloupí, nevzdělaní a málo informovaní občané a že za to budou již za několik málo let pykat.

Rozvoral (SPD): Politici nejsou nadlidé – jsou ale někteří, kteří si to o sobě myslí
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Většina politiků a hlavně ti z vládnoucích stran zavedla ihned po zveřejnění výsledků britského referenda masovou propagandu, ve které ty, kteří hlasovali pro vystoupení, nazývají nevzdělanými a hloupými lidmi, kteří načerpali málo jejich informací o tom, jak je Evropská unie pro občany prospěšná.

Nevím jak v jiných státech, ale v našich končinách se od pátečního rána ve všech médiích a hlavně v těch veřejnoprávních, kde by měla být objektivita výkladní skříní zpravodajství, objevovaly v drtivé míře pouze a jen komentáře lidí, kteří se levičácko-centralistické Evropské unie zastávali. Ti lidé byli zhrzení a velmi překvapení co se to stalo a evidentně na to nebyli připraveni. Docházelo při tom i ke komickým vyjádřením. Třeba takový pan Tomáš Prouza, což je státní tajemník pro evropské záležitosti řekl v Českém rozhlase, že se vystoupením z EU stane Velká Británie nejobyčejnější třetí zemí.

Ta propaganda je tak silná a nevyvážená, že se v pátek ve speciálním pořadu k Brexitu na ČT24 objevilo se svými názory pět pozvaných hostů, z čehož tři byli zarytí podporovatelé evropského federálního superstátu, jeden host byl neutrální a pouze jeden obhajoval vystoupení z EU na podkladě referenda, jako nejvyšší a hlavně demokratické vůle voličů, kteří by měli mít vždy v těchto případech poslední slovo.

Těm, kteří si myslí, že jsou nadlidé a že jen jejich názor je ten top je potřeba vzkázat, že žijí v demokratickém státě, kde by měla být většinová vůle lidu nadřazena nad kdejakého politického nadčlověka a politik by měl být ten, který tomu lidu za jeho daně slouží a hájí především jeho zájmy. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): I u nás jsme v poslední době svědky politického a mediálního lynče

18:09 Okamura (SPD): I u nás jsme v poslední době svědky politického a mediálního lynče

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 - návrh usnesení, nazvaného Reakce na situ…