Rozvoral (SPD): Popřáli jsme maminkám, a vyjádřili tak naši lásku a úctu k nim

10.05.2021 11:33

V neděli jsme u příležitosti Dne matek popřáli našim maminkám hlavně zdraví, lásku a spokojenost, neboť si to bezesporu zaslouží.

Rozvoral (SPD): Popřáli jsme maminkám, a vyjádřili tak naši lásku a úctu k nim
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD se připojilo ke gratulacím všem maminkám u příležitosti jejich svátku, který tradičně připadá na druhou květnovou neděli. Na Den matek se vzdává pocta matkám a mateřství, protože maminky jsou v našem životě pro každého z nás jedinečné.

V našem politickém programu prosazujeme a podporujeme tradiční hodnoty naší společnosti a považujeme fungující rodinu za její podstatu, která si zasluhuje ochranu a podporu. Za základ rodiny považujeme tradiční svazek muže a ženy, společně vychovávající děti. V tomto rodinném svazku mají nezastupitelnou roli ženy, matky, neboť oni mají dar rodit děti. V naší křesťanské kultuře ženy ctíme a tak to chceme zachovat i pro příští generace. Všechny maminky, mladší i dříve narozené, si zaslouží ke Dni matek nějakou pozornost. Vyjadřujeme tím své poděkování, protože si to plně zaslouží a to nejen v tento den. Hnutí SPD též nedopustí žádnou diskriminaci žen ve všech oblastech naší společnosti.

V naší republice měl Den matek pohnuté osudy. Začal se slavit v roce 1923 na popud Alice Masarykové, která svátek v prvorepublikovém Československu společně s charitativními organizacemi prosadila, ale s příchodem komunismu ho vytlačil Mezinárodní den žen. Svobodně jsme se k oslavování Dne matek vrátili opět po roce 1989.

V hnutí SPD si plně vážíme nejdůležitějších žen v našem životě – maminek, a proto jsme jim včera předali drobné dárky nebo kytičku, čímž jsme jim vyjádřili poděkování za vše, co pro nás udělaly.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…