Rozvoral (SPD): Považujeme za skandální hlasování europoslanců ANO, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN

06.09.2017 21:11

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) pro tento týden.

Rozvoral (SPD): Považujeme za skandální hlasování europoslanců ANO, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

1. Předsednictvo SPD je hluboce znepokojeno prováděním jaderných testů Severní Koreou. Situaci na korejském poloostrově považujeme za bezpečnostní hrozbu pro celý svět. Provádění testů s nukleárními zbraněmi má za důsledek neustále se stupňující napětí na korejském poloostrově s bezprecedentním ohrožením okolních států bez ohledu na platné rezoluce RB OSN. SPD upřednostňuje mírová a diplomatická řešení, jejichž iniciátory by měly být světové jaderné velmoci.

2. SPD považuje za skandální hlasování europoslanců ANO, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN v Europarlamentu – tito poslanci hlasovali pro další přerozdělování imigrantů a to i na základě povinných kvót, a to za situace, kdy Europarlament doporučuje sankční postih členských zemí EU, tedy i České republiky. Svým jednáním poslanci těchto stran poškozují zájmy suverenity České republiky. Poslanci SPD budou v Poslanecké sněmovně navrhovat zařazení bodu jednání, který by se tímto faktem zabýval. SPD jasně říká, že nebudeme přijímat žádné nelegální imigranty.

3. Odstraňování křesťanských symbolů na reklamách a obalech německého řetězce Lidl považuje hnutí SPD za naprosto nepřijatelné. Jedná se o projev bezprecedentního pokusu majitele řetězce ve smyslu maximalizace zisku uvedeného zboží u muslimského obyvatelstva napříč evropskými státy a v tomto ohledu i záměrné překrucování dějin. SPD vyslovuje důrazný nesouhlas s podobnými praktikami. SPD bude prosazovat důrazný postup proti islamizaci veřejného života a společnosti. Prosazujeme zákaz islámu v ČR jako ideologie neslučitelné se svobodou a demokracií.

4. SPD považuje postupná zjištění Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) v otázkách kontrol hospodaření ministerstev a státu za alarmující. Tato zjištění NKÚ zpochybňují věrohodnost údajů o výsledcích hospodaření státu. Například podíl běžných výdajů na celkových výdajích rozpočtu byl loni nejvyšší za posledních 14 let, naproti tomu čerpání peněz na investice bylo nejnižší za posledních deset let. Bylo to způsobeno umělou snahou dosáhnout v jednom roce přebytkový rozpočet, což bylo politické zadání ministra Andreje Babiše. Ne zlepšení hospodaření, ale omezení investic – to je podstata přebytkového rozpočtu v roce 2016.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…