Rozvoral (SPD): Svého poslaneckého mandátu od voličů si velice vážím

05.06.2018 9:47

Komentář na facebookovém profilu k účasti zákonodárců na hlasování v Poslanecké sněmovně.

Rozvoral (SPD): Svého poslaneckého mandátu od voličů si velice vážím
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Server iROZHLAS.cz se na základě statistik Poslanecké sněmovny, ve které zasedá celkem devět subjektů, podíval po půlročním fungování na hlasování jednotlivých poslanců – zejména na jejich neúčast při hlasování.

V článku se mimo jiné píše, že dobrou docházku má i poslanec Radek Rozvoral (SPD). Jeho statistika zní: hlasoval 801 krát, nepřihlášen byl pouze čtyřikrát. Jinými slovy: nehlasoval pouze v 0,5 procenta případů, což dává účast na hlasování 99,5%.

Rozvoral na dotaz uvedl, že dostal mandát od voličů, kterým slíbil prosazování programu. „A zpříjemnění jejich životů, a proto mi je obrovskou ctí, že tomu tak může být, a velice si svého mandátu od voličů vážím,“ napsal Rozvoral, který je zároveň i místopředsedou poslaneckého klubu hnutí. „Což mě zavazuje k různým povinnostem, které se snažím dodržovat, aby náš poslanecký klub pracoval na co možná nejvyšší úrovni. Nesnažím se být jen na každém hlasování, nýbrž se snažím veškerou debatu v jednacím sále vnímat a podle toho pak s nejlepším vědomím a svědomím svůj mandát vykonávat,“ uvedl Rozvoral.

V případě stranického srovnání účasti na hlasování ve Sněmovně obsadili zákonodárci hnutí Svoboda a přímá demokracie pomyslné třetí místo z devíti poslaneckých klubů.

Celý článek je ke zhlédnutí ZDE

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…