Rozvoral (SPD): Většina občanů ČR se obává chudoby, do které je dostala Fialova vláda!

26.07.2023 8:05 | Komentář

Zpravodajský server Novinky zveřejnil minulý týden výsledky průzkumu, v němž se občané České republiky mimo jiné vyjadřovali, jestli se obávají chudoby, a zda současná vláda podniká účinné kroky vedoucí k tomu, jak nárůst chudoby zvrátit.

Rozvoral (SPD): Většina občanů ČR se obává chudoby, do které je dostala Fialova vláda!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Odpověď na tuto otázku vyzněla na základě podložených dat jednoznačně – Fialova vláda tento závažný problém našich občanů vůbec neřeší.

Hnutí SPD tyto výsledky nepřekvapují. Osm z deseti českých občanů se domnívá, že Fialova vláda v této věci pro ně nic nedělá, což je pro nás jasný signál, že je na čase, aby tato pětikoaliční vláda skončila. Pro naše občany tato vláda za celou dobu svého vládnutí neudělala nic pozitivního, protože se o jejich rostoucí životní úroveň vůbec nestará. Fialova prounijní a proamerická vláda vše cílí tímto směrem a tím pádem vůbec neřeší problémy občanů České republiky. Navíc svými nekompetentními rozhodnutími stále více zadlužuje naši státní kasu.

Když si vláda uvědomila, že situace hospodaření a stav státní pokladny je téměř neudržitelný, vládní představitelé s velkou pompou představili daňový balíček a tzv. důchodovou reformu a chtějí tak konsolidovat státní finance. Ve finále se ale jedná pouze o další okrádání našich slušných a pracujících občanů, včetně seniorů, mladých rodin s dětmi a zdravotně postižených občanů.

Výstupy z provedeného výzkumu agentury STEM jasně ukazují, že většina Čechů (58 procent) se stále obává chudoby či neúměrného snížení své životní úrovně. Výzkum byl realizovaný v době od 18. do 29. května tohoto roku a zapojilo se do něj 1.059 respondentů. Obavy z chudoby se liší podle příjmů jednotlivých domácností. Zatímco mezi zajištěnými domácnostmi deklarovalo obavy 25 procent respondentů, ve skupině průměrně zajištěných se jedná o 57 procent, a mezi nízkopříjmovými dokonce o 90 procent. Z výzkumu též vzešlo, že vysoké ceny energií nutí Čechy šetřit, kdy spotřebu snižují všichni bez ohledu na zajištění domácnosti. Mezi solidně zajištěnými domácnostmi to uvedlo 44 procent respondentů, u průměrně zajištěných 90 procent, a u špatně zajištěných dokonce 95 procent. Na čem se veřejnost shoduje bez ohledu na výši příjmů, je to, že se vláda dostatečně nesnaží nárůst chudoby zvrátit. Tento názor deklarovalo 81 procent lidí.

Česká republika si zaslouží takovou vládu, která bude mít za prioritu zvyšování životní úrovně našich občanů. Představitelé vládnoucích stran deklarovali před volbami úplně jinou politiku, než kterou vedou nyní. Vážení občané, uvědomte si to prosím u příštích voleb a dobře zvažte, jakým stranám (jejich kandidátům) dáte svůj hlas. V roce 2024 proběhnou krajské volby, senátní volby a volby do Evropského parlamentu. Hnutí SPD bude nominovat své kandidáty do všech těchto voleb.

Převzato z profilu politika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…