Rozvoral (SPD): Vítězem komunálních voleb je hnutí SPD – děkujeme všem voličům!

28.09.2022 20:33

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Vítězem komunálních voleb je hnutí SPD – děkujeme všem voličům!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, hnutí SPD se stalo vítězem komunálních voleb, získali jsme celkem 492 zastupitelských mandátů, což je více než trojnásobný nárůst oproti minulým komunálním volbám. Děkujeme všem voličům! Všechny strany vládní pětikoalice Petra Fialy zaznamenaly pokles počtu zastupitelů. Fialova vláda ztratila důvěru občanů a měla by co nejdříve podat demisi. 

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí
 Přijďte 28. září ve 14 hodin na demonstraci v Ostravě na Masarykovou náměstí říci NE zdražování, válce a škodlivé vládě Petra Fialy! Arogantní vláda Petra Fialy opět podvedla občany. Zastropování cen elektřiny a plynu se nebude vztahovat na celou spotřebu těchto energií. V České republice stále roste počet ilegálních imigrantů z muslimských zemí. Jde o jasné selhání EU a ministra vnitra Rakušana (STAN). Odmítáme zvyšování zadlužování, které prosazuje vláda Petra Fialy. Pětikoalice podvedla voliče. Blahopřejeme italským vlastencům k vítězství v parlamentních volbách. Výsledek italských voleb může být i důležitým mezníkem na cestě k rozpadu EU.

1. Vítězem komunálních voleb je SPD. Hnutí SPD získalo celkem 492 zastupitelských mandátů, což je více než trojnásobný nárůst oproti minulým komunálním volbám. Děkujeme všem voličům! Škodlivá vláda Petra Fialy ztratila důvěru občanů a měla by co nejdříve podat demisi!

Uplynulý víkend proběhly v České republice komunální a senátní volby, které byly zároveň referendem o vládě Petra Fialy (ODS). Vítězem komunálních voleb je jednoznačně hnutí SPD, což zmínil ve svém vystoupení i prezident republiky Miloš Zeman v pořadu Partie v TV Prima. Hnutí SPD vyslovuje poděkování všem voličům, kteří odevzdali své hlasy našim kandidátům. V těchto komunálních volbách hnutí SPD získalo celkem 492 zastupitelských mandátů (oproti 155 v předchozích volbách roku 2018), což je více než trojnásobný nárůst oproti minulým komunálním volbám, a máme tak v konečném součtu jako jediná parlamentní strana dokonce násobný nárůst počtu mandátů. Všechny strany vládní pětikoalice Petra Fialy (ODS, STAN, TOP09, KDU-ČSL a Piráti) zaznamenaly pokles počtu mandátů.

Výsledky dosažené SPD lze považovat za jednoznačný úspěch. Hnutí SPD je přítomno v zastupitelstvech všech krajských měst, v drtivé většině okresních měst, kde jsme postavili kandidátní listiny, a městských částí Prahy, Brna či Ostravy. V řadě těchto měst a obcí v současné době probíhají politická jednání o případných koalicích a dalších možnostech spolupráce. Je evidentní, že SPD je hnutím s úspěchem napříč celou Českou republikou. Výsledky těchto komunálních a senátních voleb jasně demonstrovaly pokles podpory stran Fialovy vládní koalice mezi občany. Je to jasné poselství, že nekompetentní a asociální vláda Petra Fialy (ODS) ztratila důvěru občanů a měla by co nejdříve podat demisi.

Kandidátka SPD ing. Eva Chromcová ve volebním obvodu Karlovy Vary je historicky první kandidátkou hnutí SPD, která postoupila do druhého kola senátních voleb. Hnutí SPD žádá naše členy, příznivce a voliče, aby ve druhém kole senátních voleb tento týden přišli v maximálním počtu a hlasovali na Karlovarsku pro naši kandidátku a v ostatních senátních volebních obvodech, aby volili ty kandidáty, kteří nejsou žádným způsobem spojeni s vládními stranami ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN a Pirátů. Děkujeme!

2. Přijďte na demonstraci v Ostravě říci NE zdražování, válce a škodlivé vládě Petra Fialy!

Hnutí SPD pořádá ve středu 28. září od 14 hodin na Masarykově náměstí v Ostravě demonstraci s tradičním heslem SPD „Česká republika na 1. místě". Na této akci vystoupí s projevy předseda hnutí SPD Tomio Okamura, místopředseda hnutí a předseda poslaneckého klubu Radim Fiala, člen předsednictva hnutí a poslanec Evropského parlamentu Ivan David, kandidát hnutí SPD na prezidenta republiky Jaroslav Bašta a další řečníci. Přijďte, proto prosím v co největším množství vyjádřit zásadní nesouhlas se zdražováním, válkou a zejména s naprosto nekompetentní a škodlivou Fialovou vládou! Těšíme se na osobní setkání s vámi!

3. Arogantní vláda Petra Fialy hned den po volbách opět podvedla občany. Zastropování cen elektřiny a plynu se nebude vztahovat na celou spotřebu těchto energií.

V neděli v České televizi ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN) prohlásil, že plánované zastropování cen elektřiny a plynu pro domácnosti a malé a střední firmy se nebude vztahovat na celou spotřebu těchto energií. Dle Síkely by při jednání na úrovni EU měla být stanovena horní hranice spotřeby, do které budou ceny elektřiny a plynu zastropovány. Důvodem tak má být tlak na občany, aby s energiemi šetřili. Jde o neuvěřitelnou aroganci a drzost současné vlády, která ve Sněmovně při projednávání zákona, který umožňuje vládě zastropovat ceny elektřiny a plynu, ani slovem nezmínila, že toto zastropování se bude týkat jen části spotřeby. Poslanci i občané byli podvedeni a zjevně šlo o předvolební manipulaci, protože skutečný stav věcí sdělil ministr Síkela až den po volbách. Šlo tedy i o ovlivnění voleb ve prospěch stran vládní koalice. Tím, že vláda podmiňuje pomoc našim občanům a firmám rozhodnutím a podmínkám EU, potvrzuje její vazalství a podřízenost cizím zájmům. Totéž vláda předvedla již dříve, když odmítla zastropovat ceny energií pro velké průmyslové firmy s odůvodněním, že to neumožňuje legislativa EU. Naši občané a podnikatelé tak budou i nadále po vládním nedostatečném zastropování platit dál za energie jedny z nejvyšších cen v EU. Dle nedávného materiálu statistického úřadu Eurostat platí čeští spotřebitelé za elektřinu v přepočtu na paritu kupní síly dokonce vůbec nejvyšší cenu v celé Evropě. To hnutí SPD jednoznačně odmítá!

4. V České republice stále roste počet ilegálních imigrantů z muslimských zemí. Jde o jasné selhání EU a ministra vnitra Rakušana (STAN).

V České republice stále roste počet ilegálních imigrantů, zejména Syřanů, přicházejících převážně z Turecka a též z Afghánistánu. Pro většinu z nich jsme tranzitní zemí na cestě do Německa, mnoho z nich však na našem území na přechodnou dobu zůstává. Jedná se o příchod několika stovek ilegálních imigrantů denně, mezi kterými převažují jednoznačně muži ve věku mezi 18 a 30 lety. Například obyvatelé města Holešova na Moravě, kde nedávno vzniklo imigrační centrum, mají dle serveru Novinky.cz v této souvislosti obavy o svou bezpečnost. Je tak zcela jasně vidět, že jednak schengenský systém volného pohybu EU nefunguje a dále to svědčí o naprostém selhání ministra vnitra Rakušana (STAN), který tuto situaci neřeší. V současné době chybí po celé České republice celkem asi 6 tisíc policistů a ministr vnitra Rakušan tuto situaci řeší pouhým slučováním policejních služeben namísto toho, aby systémově řešil nárůst počtu policistů zvyšováním jejich platů a stabilizací policejního sboru. SPD dlouhodobě odmítá masovou nelegální imigraci a požadujeme důslednou kontrolu našich státních hranic. Chráníme naši vlast, české občany, jejich bezpečnost, majetek a životy!

5. Odmítáme zvyšování zadlužování, které prosazuje vláda Petra Fialy. Pětikoalice podvedla voliče.

Na pokračující schůzi Poslanecké sněmovny se v tomto týdnu bude ve druhém čtení projednávat novela zákona o státním rozpočtu, ve které vláda Petra Fialy (ODS) požaduje zvýšení rozpočtového deficitu o dalších 50 miliard korun. To je pro hnutí SPD naprosto nepřijatelné! Vládní koalice plánuje během svého čtyřletého funkčního období zadlužit Českou republiku o více než jeden bilion korun, přestože před volbami slibovala vyrovnané hospodaření státu, snižování státního dluhu a odpovědné spravování veřejných financí. Byla to jednoznačná lež a podvod na voliče. Hnutí SPD rovněž podá k vládní novele státního rozpočtu své vlastní pozměňovací návrhy, které by přesměrovaly veřejné peníze z nepotřebných a zbytných výdajů k podpoře našich občanů a firem a na pomoc sociálně ohroženým skupinám obyvatel.

6. Blahopřejeme italským vlastencům k vítězství v parlamentních volbách. Výsledek italských voleb může být i důležitým mezníkem na cestě k rozpadu EU.

V Itálii v neděli proběhly předčasné parlamentní volby, ve kterých zvítězil blok národně konzervativních politických subjektů, jehož součástí je i partnerská strana hnutí SPD v rámci mezinárodního uskupení Identita a demokracie, Liga Mattea Salviniho. S celkovým ziskem téměř 45 % hlasů bude mít tato koalice dostatek křesel na ovládnutí obou komor italského parlamentu, a na půdorysu těchto stran tudíž bude ustavena nová italská vláda. Blahopřejeme našim italským politickým přátelům ze strany Liga k dosaženým volebním výsledkům, protože prosazují stejně jako my obhajobu svých národních zájmů, jasnou a důslednou protiimigrační politiku, výraznou podporu rodin a porodnosti či snížení daňové zátěže pracujících lidí. Jde tedy o programové hodnoty, které jsou prakticky totožné s politickými prioritami hnutí SPD. Věříme, že naši partneři ze strany Liga budou mít na program a směřování nové italské vlády ve všech důležitých oblastech typu zahraniční či migrační politiky významný vliv. Výsledek těchto italských voleb může být i důležitým mezníkem na cestě k rozpadu EU, minimálně v její současné podobě. Obavy o výsledek voleb vyjádřila v poslední den italské volební kampaně šéfka EU Ursula von der Leyenová, která se snažila ovlivnit hlasování Italů svými výroky, ve kterých mj. uvedla, že pokud by se vládní politika Říma vyvíjela podobně jako v Maďarsku anebo v Polsku, tak Brusel má prostředky, jak zasáhnout. To hnutí SPD jednoznačně odmítá!

Převzato z Profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.