Rozvoral (Úsvit): Do boje o senátorská křesla jsme vyslali kvalitní osobnosti

07.10.2014 9:40

Hnutí Úsvit přímé demokracie vyslalo do boje o senátorská křesla celkem deset kvalitních kandidátů a osobností.

Rozvoral (Úsvit): Do boje o senátorská křesla jsme vyslali kvalitní osobnosti
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

V senátních obvodech jsou to následující kandidáti: č. 9 – Plzeň Bc. Jiřina Holotová, č. 12 – Strakonice JUDr. Elvíra Tomášková, č. 21 – Praha 5 JUDr. Karol Hrádela, č. 27 – Praha 1 Petr Šefl, č. 45 – Hradec Králové genmjr. Ing. vv. Ladislav Minařík, č. 51 – Žďár nad Sázavou Mgr. Jiří Nekovář, č. 66 – Olomouc RNDr. Pavel Foretník, č. 78 – Zlín Ing. Jan Bravenec.

Záměrně jsem do výčtu uvedl pouze osm jmen a to proto, že o dvou následujících se rozepíši o trošku podrobněji vzhledem k tomu, že oba vysílá do boje „můj“ Středočeský kraj.

Prvním z nich je rodilý kolínský patriot tělem i duší Ing. Roman Škrabánek, který kandiduje v senátním obvodu č. 42 – Kolín. Roman je ekonom, prezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur, člen Boardu a Fiscal Committee ECTAA v Bruselu, člen kolegia ministryně pro místní rozvoj, člen Komise pro místopis, cestovní ruch a propagaci města Kolína. Jeho hlavním volebním programem jsou následující body: více peněz do rozvoje regionu, přímá volba starostů a hejtmanů, podpora jasných pravidel podnikání, hmotná a osobní odpovědnost politiků, přijetí eura na základě referenda, dohled nad legislativním procesem EU, rozpočtová odpovědnost a důstojné podmínky pro seniory. Chce se zasadit o to, aby do rozvoje našeho regionu proudilo co nejvíce peněz a to především evropských. Dosáhnout toho chce nejen legislativní činností, ale i vahou autority senátorského mandátu. Je přesvědčen, že více peněz do regionu znamená více příležitostí pro všechny v Kolíně, Poděbradech, Čelákovicích, Českém Brodě a Lysé nad Labem.

Druhým středočeským senátním kandidátem v senátním obvodu č. 18 – Příbram je spolumajitel obchodu se sportovním zbožím a top generální zástupce pojišťovny Allianz pan Martin Bartoš. Martin je předsedou sdružení Občanská iniciativa.cz a do politiky vstupoval heslem „Nestačí být nespokojen“. Jeho hlavním volebním programem jsou následující body: přímá volba starostů, hmotná a trestní odpovědnost politiků, ochrana před neoprávněnými exekucemi, za vraždu automaticky doživotí a po zločinu ihned trest. Je přesvědčen o tom, že je na čase, aby slušnost a zodpovědnost vystřídala aroganci a nabubřelost nejen v Senátu, ale i v obecních a městských zastupitelstvech. Nemá rád boj o moc a zákulisní politikaření. Myslí si, že správný senátor by měl být jistou autoritou, takovým regionálním ombudsmanem a zároveň schopným mediátorem. Měl by pomáhat občanům v situacích, které nejsou schopni sami vyřešit. Martin cítí jako povinnost použít veškeré své schopnosti a možnosti, které má k dispozici, na ochranu občanů před zločinci, jelikož dnešní doba je složitá a nahrává různým „šmejdům“. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…