SPR-RSČ: Nehorázné pohrdání lidmi a nebývale sprostá manipulace s nimi

25.05.2017 5:32

Téměř nikdy nepotkáme člověka, kterého by do svého „průzkumu“ zařadila jakákoliv agentura pro průzkum veřejného mínění. Tu a tam se však ozve někdo, komu taková agentura telefonovala. Otázkou je, jak se k telefonnímu číslu vůbec taková agentura dostala.

SPR-RSČ: Nehorázné pohrdání lidmi a nebývale sprostá manipulace s nimi
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Nejprve se takový telefonický průzkumník představí jménem agentury a uvede, že provádí průzkum volebních preferencí. Následuje otázka, koho volíte? Když však člověk odpoví Sdružení pro republiku - Republikánskou stranu Československa Miroslava Sládka, reakce je blesková a jednoznačná, „tuto stranu my do průzkumu nezahrnujeme“. Nenásleduje ani omluva za obtěžování, průzkumník zavěsí. Takovýto přístup uplatnili ve všech známých případech již všechny agentury. Při takovémto vedení „průzkumu“ a výběru zkoumaných vzorků obyvatel je naprosto pochopitelné, že se žádné volební preference pro naši stranu nemohou nikde objevit.

Z toho plynou dva jednoznačné závěry

1. Průzkumy volebních preferencí neodrážejí skutečné názory nebo nálady obyvatel. Tyto dotazy a zveřejněné výsledky mají jediný účel, volební preference a nálady veřejnosti vytvářet. A to podle zadání objednatelů průzkumů. Mezi zadavateli ovšem nejsou rozdíly, což dokumentuje výrazná shoda mezi všemi zatím zveřejněnými výsledky. Je tedy naprosto jedno, zda objednatelem je Česká televize, Agrofert nebo kterýkoliv jiný miliardářský sponzor nějaké straničky, či tak zvaně nezávislý milionář. Vládnoucí garnitura si již dopředu určila vzorek politických stran a hnutí o jejichž postup do parlamentu má zájem. Agentury potom dostanou v zadání průzkumu přímo jména právě těchto protěžovaných subjektů. Těm potom dávají pravidelně tolik procent, aby přitáhli pozornost lidí a vyvolali tak efekt sněhové koule. Občané si totiž řeknou, aha, ti mají naději se do parlamentu dostat, a proto jim mohu svůj hlas svěřit. Naopak, u těch politických subjektů, které v průzkumu nejsou je nebezpečí, že můj hlas propadne. Naprosto nejlépe vyjádřil tento způsob uvažování Vladislav Vančura v Rozmarném létě. Na návsi vystupují komedianti. Jedno z čísel obstarává kouzelník Arnoštek, který je také provazochodcem. Děda klepe se vzpěrou držící provaz nad zemí a pokřikuje na provazochodce, slezte, nebo spadnete. A dělá to tak dlouho, až Arnoštek skutečně spadne a vážně se zraní. Děda odchází naprosto přesvědčen o své genialitě s povzdechem, vidíte, já jsem to říkal.

2. Druhý závěr plynoucí z manipulace s veřejným mínění vyplývá z odpovědi na právnickou otázku Qui bono, v čí prospěch. Jestliže někdo vydává značné finance na manipulaci s veřejným míněním a přímo zadává agenturám seznam stran, které mají dostat kolem 5 procent a více, nedělá to přeci nahodile. Zcela úmyslně jsou již dopředu vytvářeny podmínky pro to, aby v parlamentu byly jenom strany, které vládnoucí garnituře vyhovují. Ovšem tvůrci složení parlamentu dbají o to, aby i takto zmanipulované složení bylo dostatečně pestré. Právě tak, jako komunistická totalita dbala o to, aby i ona měla jako vývěsní štít proti kritice k dispozici systém více politických stran ve stylu Potěmkinovy vesnice. Co na tom, že vedení těchto rádoby nezávislých stran schvaloval Ústřední výbor Komunistické strany. I nyní jsou v parlamentu zastoupeny tak zvané levicové, středové, pravicové, dokonce vlastenecké strany a hnutí. Tento maskovací systém ovšem daleko lépe a předpokládám i pro mnohé srozumitelněji vystihují výsledky návštěvy delegace Mezinárodního červeného kříže v koncentračním táboře Terezín 23. června 1944. Tříčlenná delegace ve složení dva Dánové a jeden Švýcar si mohla prohlédnout i umývárny v jedné společné ubikaci. Vzorně čistá umyvadla, nad každým vycíděný kohoutek, vodovodní samozřejmě. Jediný problém byl v tom, že žádného člena delegace nenapadlo alespoň jedním kohoutkem otočit. Kohoutek by mu zůstal v ruce, protože byl do zdi jenom zastrčen a voda z něho nikdy netekla. A tak to bylo se vším. Tak zvrácená byla nacistická propaganda. Je méně zvrácená současná propaganda, která prostřednictvím lživých průzkumů již dopředu určuje složení budoucího parlamentu? Strana, která je v průzkumech uváděna s nadějí na úspěch je jednoznačně vládnoucí garniturou schválena a připravena ke kolaboraci za každých podmínek, a především k poslušnému plnění všech příkazů sponzorů. Jelikož průzkumy notoricky opakují stále stejné složení odpovídající složení současného parlamentu je jasné, že tam jsou jenom kolaboranti a zaprodanci, kterým nejde o nic jiného než o čtyřletý pobyt u koryt bohatě naplňovaných z našich daní formou platů poslanců, příspěvků na jejich dopravu, příspěvků na asistenty a samozřejmě platy za členství v dozorčích a správních radách státních a polostátních společností. Tato náplň koryta může snadno dosáhnout i čtvrt milionu měsíčně. A není žádný rozdíl v chování stran a jejich poslanců s výjimkou názvů.

Snad tento rozbor a jeho závěry poslouží alespoň některým občanům k orientaci. K volbám by měli jít všichni a volit jenom podle svých sympatií a shody v názorech, rozhodně by se nikdo lží nazvanou průzkumy volebních referencí neměl nechat zmanipulovat.

P. S. Vyzýváme všechny občany, kteří byli v článku popsaným způsobem osloveni kteroukoliv agenturou, aby nám poskytli ihned informaci o takovém jednání. Na základě sesbíraných podkladů potom učiníme další právní kroky. S manipulací a obelháváním veřejnosti se nechceme a nebudeme smiřovat. Rozhodně nepůjdeme jako ovce na porážku.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…