STAN: Není to vláda odborníků, ale vláda obyčejných nemehel

26.06.2019 12:49

Starostové a nezávislí spolu s dalšími stranami na dnešní den iniciovali svolání mimořádné schůze k hlasování o vyjádření nedůvěry vládě. Hnutí STAN bude hlasovat pro vyslovení nedůvěry.

STAN: Není to vláda odborníků, ale vláda obyčejných nemehel
Foto: STAN
Popisek: STAN

Dle předsedy hnutí Víta Rakušana je důvodem nejen osoba premiéra a jeho byznysových zájmy, ale také neschopnost celé vlády vyřešit problémy této země. STAN proto vyzval všechny demokratické strany, aby se před volbami spojily v silný volební blok, který může hnutí ANO porazit.

„Na počátku Andrej Babiš sliboval, že nám budou vládnou odborníci. Po roce této vlády je však zřejmé, že se nejedná o vládu odborníků, ale o vládu obyčejných nemehel. Neudělali vůbec nic, nepřišli s potřebnými řešeními ani s vizí, jak má tato země vypadat. Vláda však pouze obhajuje osobní problémy premiéra, namísto toho, aby se zabývala skutečnými problémy, které občany České republiky trápí,“ řekl Vít Rakušan.

Dnes jsme v situaci, kdy názorové rozdíly demokratických stran jsou zcela nepatrné v porovnání s tím, proti čemu stojí. Rád bych proto vyzval ostatní strany, které toto hlasování svolaly k jednání o společném postupu v příštích parlamentních volbách. Tato země si zaslouží péči, vizi a vládu, které není budoucnost lhostejná,“ dodal Rakušan.

Poslanci hnutí STAN představili konkrétní případy, ve kterých vláda selhala – hospodaření státu, Národní investiční plán či boj proti suchu. A to je pouze zlomek z nedostatků vlády Andreje Babiše.

„Nezodpovědnost vlády v hospodaření s veřejnými prostředky nás jednou bude velmi mrzet. Čtyřicetimilionový schodek v době ekonomické prosperity je zcela nepřijatelný, pro současnou vládu se však stal samozřejmostí. Smutné je, že výše investic je nižší než v době ekonomické krize. Nemůžu mít důvěru ve vládu, která projídá budoucnost našich dětí pro pár hlasů ve volbách,“ uvedla poslankyně Věra Kovářová.

„Andrej Babiš vyrazil před lety po krajích, aby nasliboval starostům a lidem vše, co jim na očích uvidí. Prohlásil, že intenzivně pracuje na Národním investičním plánu, který představí nejprve v červnu 2018, pak v září 2018 a nakonec na přelomu roku. Tento plán se však stal takovým "Yettim" – všichni o něm mluví, ale nikdo ho doposud neviděl. Současná vláda přesně takto funguje, je to pouze vláda PR a marketingu, ale skutečné problémy ji nezajímají,“ kritizoval vládu místopředseda Petr Gazdík.

„Naše půda nezachycuje tolik vody, kolik zachycovala ještě před lety, je v podstatě poničena, zplundrována, je tady obrovská eroze, hospodaří se na desetkrát větších lánech, než se hospodaří na západ od naší země. Ale současná vláda nad tím zavírá oči, protože je v tom namočený soukromý byznys premiéra. Nástroje na zachytávání vody vláda ani nacházet nechce a na tento přístup doplatíme ve finále všichni. Nečinnost vlády v boji proti suchu nás bude v budoucnu zkrátka hodně bolet,“ zakončil předseda poslaneckého klubu Jan Farský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…