STAN: Olomoucký kraj hlasoval proti stávající podobě EET

23.09.2016 18:09

Olomoucký kraj dnes i za podpory zastupitelů za ČSSD schválil zákonodárnou iniciativu, která vyjímá ze zákona o elektronické evidenci tržeb (EET) malé živnostníky, jejichž obrat je menší než 10 milionů korun za rok.

STAN: Olomoucký kraj hlasoval proti stávající podobě EET
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

„V regionech nemá EET podporu ani občanů, se kterými jsou naši starostové v každodenním styku, a dokonce už ani některých krajských zastupitelů, kteří jsou příslušní vládnoucí koalici. Při dnešním hlasování v Olomouckém kraji se postavili zastupitelé za ČSSD proti své straně a náš návrh na vynětí malých živnostníků podpořili, stejně jako se to stalo už v Libereckém kraji,“ říká předseda STAN Petr Gazdík.

Cílem novely STAN je nově definovat účastníky EET tak, že se bude jednat pouze o poplatníky daně z příjmu fyzických a právnických osob, kteří jsou zároveň plátci DPH, a jejich zdaňovacím obdobím pro příslušný kalendářní rok je kalendářní měsíc. Měsíční plátci totiž mají roční obrat nad 10 milionů korun, zatímco čtvrtletní plátci mají obrat nižší – a právě jich by se tato povinnost podle STAN týkat neměla.

„Na vesnicích máme pět pilířů občanské vybavenosti. Poštu, školu, obchod, kostel a hostinec. Pošty už nám likvidují a teď přišla řada na malé obchody a hospody a já se děsím, kdy přijde řada na školy a kostely. Už dlouho upozorňujeme na to, že zákon o EET bude mít velmi negativní dopad na život v obcích a městech, a hejtmani a vládní strany by si to měly uvědomit dřív, než narazí na odpor nejen občanů, ale i vlastních straníků v regionech, jako se to už stalo v Olomouckém a Libereckém kraji,“ dodává starosta Dolních Studének a lídr kandidátky v Olomouckém kraji Radim Sršeň (STAN).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.