STAN: Revitalizace městských lázní na Kulturní centrum Plzeňského kraje

03.11.2023 7:37 | Tisková zpráva

V nejbližších dnech začnou bourací práce v budově bývalých městských lázní.

STAN: Revitalizace městských lázní na Kulturní centrum Plzeňského kraje
Foto: STAN
Popisek: STAN

V zastupitelstvu se nám povedlo prosadit odkup roky chátrajícíc budovy v centru Plzně od soukromého majitele a nyní můžeme představit návrh studia architektky Evy Heyworth. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí

Od úterý 24. října se budete moci seznámit novou podobou budovy městských lázní na výstavě před budovou Západočeského muzea v Kopeckého sadech.

Cílem návrhu architektky Evy Heyworth je přeměnit a rozšířit původní komplex městských lázní do 21.století tak, aby jeho jednotlivé části na jedné straně naznačovaly svou minulost, ale na druhé straně zároveň sebevědomě signalizovaly radikální proměnu, kterou stavba musí projít, aby byla schopna dostát všem požadavkům nového obsahu – Krajského kulturního centra se svými třemi hlavními funkcemi.

Jsou jimi Západočeská galerie výtvarných umění, Krajské kulturní centrum s velkým společenským sálem a konečně část věnovaná kulturním spolkům a klubům.

Každá z těchto funkcí musí být schopna fungovat nezávisle, avšak zároveň musí být zajištěno jejich smysluplné a přehledné propojení pro specifické větší kulturní akce, které odpovídají povaze a významu takto významné kulturní instituce. Stejně tak musí docházet k dialogu původní substance stavby s novou přístavbou tak, aby architektura nejen „vyprávěla“ svou historii, ale se stejnou silou důstojně signalizovala své nové poslání.

Architektka Eva Heyworth byla pro zvládnutí tak složité úlohy předurčena svými dosavadními zkušenostmi při obnově pražského Obecního domu a dalších historických objektů i při projektech a realizacích novostaveb a zařízení řady náročných interiérů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…