Šarapatka (BPP): Proč si máme přát Season´s Greetings?

24.12.2015 14:44

Někteří evropští i naši politici jsou ochotni zahodit všechny evropské křesťanské tradice, jen aby dosáhli svých politických cílů.

Šarapatka (BPP): Proč si máme přát Season´s Greetings?
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Před pár dny jsem při listování v deníku E 15 našel dva v něm otištěné citáty na téma současné vlny uprchlíků (mimochodem E15 jsou asi posledními profesionálně vedenými novinami u nás).

První byl od německé kancléřky Angely Merklové, která prohlásila: “ Jsem šťastná, že se Německo stalo zemí, kterou si mnoho lidí v zahraničí spojuje s nadějí. To je něco velmi cenného, zejména s ohledem na naši historií“.

A našel jsem tam také slova českého prezidenta Miloše Zemana, který řekl: „ První věta zní: Nikdo vás sem nezval. Druhá věta: Když už tady jste, tak musíte respektovat naše pravidla, stejně jako my respektujeme pravidla, když přijedeme do vaší země. Třetí věta: Když se vám to nelíbí, běžte pryč“.

A je to jasné. Mnozí jsme si dosud kladli otázku, co Německo a zejména kancléřku Merkelovou k té bezbřehé vstřícnosti vůči imigrantům vede. Z jejích slov je to nyní zcela zřejmé. Je to nekončící pocit viny a přetrvávající trauma z nacistické minulosti Německa. Proto vede celou Evropu do záhuby a dává v sázku naši budoucnost.

 

Prezident Zeman naopak svými slovy vyjádřil to, co si nejspíše myslí valná většina Čechů. Není to žádná xenofobie. Je to obyčejná obava z toho, abychom nepřišli o nedávno nabytou osobní i ekonomickou svobodu a demokracii. A také obava z toho, co by příliv uprchlíků udělal s naší dosud prakticky etnicky homogenní společností.

Kdo je tedy zodpovědnější státník? Angela Merkelová, která obětuje tisíciletou křesťanskou historii i budoucnost celé Evropy, včetně nás, jen aby utišila své špatné německé svědomí, nebo prezident Zeman, který se svými omezenými silami snaží chránit naši malou zemičku před přílivem cizorodých uprchlíku? Pro mě je odpověď na tuto otázku více než jasná……

Je čas vánoc, čas přemítání a čas předsevzetí . Co si asi tak přeje do nového roku například jeden z nejhlasitějších kritiků prezidenta Zemana u nás, sedící-spící Karel Schwarzenberg? Ten, který si už ke svým nedávným narozeninám přál, aby zanikly historické evropské národy a spolu s imigranty z nich vznikl jediný evropský vele-národ…..

Jenže to bychom si pak už asi v Evropě nikdy nepřáli ani Veselé vánoce, ani Frohe Weihnachten, ani Merry Christmas atd., ale jen a pouze politicky korektní Season´s Greetings. Znamenalo by to, že bychom zcela rezignovali na naše tisíce let staré křesťanské kořeny a tradice a zvyky, pro které máme vánoce tak rádi, bez ohledu na to, zda věříme nebo jsme zapřisáhlí ateisté. A to já určitě nechci.

A proto, Veselé vánoce nám všem!

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…